WTCC - ÚJRA KELL ÉPÍTENI HUFF AUTÓJÁT

MOROCCO_659-800x533

Rossz hír a Lada háza tájáról. Az orosz márka brit versenyzőjének, Rob Huffnak az autóját újra kell építeni a rutinos pilóta elmondása szerint.

A Túraautó Világbajnokság tegnapi második futamán az első kör végén valami hasonló eset ismétlődött meg a Ladánál, mint a 2013-as monzai időmérőn, csak akkor Dudukalo golyózta ki Thompsont, ezúttal pedig Kozlovskiy nyársalta fel brit csapattársát, Robert Huffot. Első látásra úgy tűnt, hogy a képen látható orosz Vestája kapta a nagyobbat, ám kiderült, hogy a balesetben Huff húzta a még rövidebbet.

Kozlovskiy nem önhibából öklelte fel azonban a 2012-es világbajnokot, hanem a fékpedál rendetlenkedett az orosz autójában. A Lada hazai pilótája elmondta, hogy hol normálisan működött, hol pedig nagyon beesett a fékpedál, melynek viselkedése kiszámíthatatlan volt. Ráadásul a kormányszervó sem akarta az igazságot. A versenybírák azonban elengedték a fülük mellett az orosz magyarázatát, és teljesen érthetetlen módon szankcionálták az oroszt egy 30 szekundumos időbüntetéssel, annak ellenére, hogy be se fejezte a versenyt!

Rob Huff nyugodtan könyvelte el magában a történteket. Azonban a helyzete ezzel a karambollal nagyon nehéz lett, mivel április 28-án a Nordschleifén tesztelne, azonban az eddig használt Vestával ez már nem lehetséges. A brit pilóta elárulta, hogy a versenyautó hátulja totálisan leamortizálódott, a bukókeret is megsérült, ebből kifolyólag pedig új autó kell.

A Lada egyik szeme sír, a másik pedig nevethet, mivel pont egy ilyen kaotikus hétvégén szerezték meg első pontjaikat, mivel az első futamon Chilton büntetése révén Huff is elcsíphetett egy pontot, míg a második futamon a büntetésáradatba bele nem kavarodó Thompson a hetedik helyen ért célba.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr977384612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása