INDYCAR - DIXON LETT AZ ELSŐ LONG BEACHEN!

Scott Dixon

A Target Chip Ganassi Racing versenyzője, Scott Dixon nyerte az idei IndyCar-szezon harmadik versenyét, melyet Long Beachen rendeztek. Eddig három futam, három győztes. A dobogóra még Castroneves és Montoya állhatott fel.

A nyugodt futam egyetlen sárga zászlós zónája az ötödik körben volt egy leszakadt szárnyelem miatt, ezt kihasználva mindenki kijött a bokszba. Két pilóta, Luca Filippi és Will Power nagyon rosszul jött ki a bokszkiállásokból, ugyanis mindkettejük autója megállt a bokszbejáratnál, így ők csak hosszabb szünet után tudtak visszaállni a versenybe, körhátrányban.

A 80 körös összecsapás legnagyobb izgalmát a középmezőny parázsküzdelmei tartogatták, miközben az élbolyban is történt helycsere: a bokszkiállások alatt Helio Castroneves és Scott Dixon sorrendje változott. A 30. körben addig tartott tartott a brazil kerékcseréje és tankolása, amíg Kanaan meg nem érkezett elé, az új-zélandi így kaparintotta meg a vezetést. A verseny 56. fordulójában a Penske Team pilótái között is volt némi csata, melynek végkifejlete az lett, hogy az ex-Forma-1-es versenyző Montoya megelőzte Pagenaudot. Az utolsó körökben a francia még megpróbálkozott egy-két előzési kísérlettel, ám mindez hiába volt, ugyanis a listavezető kolumbiai tanítani valóan védekezett, ezzel pedig bebiztosította a harmadik helyet, annak dacára, hogy a verseny vége felé már Kanaan és Bourdais is megérkezett a Penske autóira.

Scott Dixon második kiállásánál az élre állt, onnantól kezdve pedig rendíthetetlenül autózott a kockás zászló felé, amely 80 kör elteltével őt intette le az első helyen, ezzel pedig meglett a Ganassi pilótájának karrierje 35. sikere az IndyCarban. A második helyen Helio Castroneves zárta a futamot, megelőzve a harmadik helyen célba érő Montoyát, utóbbi pedig ezzel az eredménnyel folytatta idei penge formáját.

A világbajnoki pontversenyt Montoya vezeti 119 egységgel, őt követi mindössze három pontnyi lemaradással Castroneves, mögötte ott van a 93 pontos Kanaan, a 87 pontos Dixon és a 83 pontos Hinchcliffe.

Az amerikai sorozat április 26-n folytatódik Alabamában, a Barber Motorsports Parkban.

Fotó: IndyCar

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr497382378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása