F1 - 2016-BAN MÉG NEM VÁLTOZNAK A SZABÁLYOK

A hivatalos döntés megszületett, miután több csapat szavazott a szabályok bevezetésének halasztására, így 2016-tól még nem alakul át a Forma-1. Várhatóan 2017-től veszi kezdetét az új éra.

2017_ferrari.png

Bár a csapatok véleménye megoszlik arról, hogy mikortól is kéne bevezetni az új szabályokat, abban viszont egyetértenek, hogy változásokra szükség van. Az autók szélesebbé tételét, a karosszéria változtatása és a gumi méretének növelése ezeket mind tartalmazza az új szabályzat. A szabályok bevezetésének időpontjával viszont nincs teljes egyetértés, néhányan sürgetnék, mások pedig halasztanák a bevezetését. Az viszont ésszerűbbnek tűnik, hogy 2017-től vezessék be az új szabályokat, így a csapatoknak több idejük lesz a fejlesztésekre, és gazdaságilag is jobban járhatnak, ami jelen pillanatban néhány csapat anyagi helyzetét illetően nem mindegy. A Ferrari már egy tervrajzot is bemutatott az egyenlőre inkább űrhajóra hasonlító autójáról. Akár még új gumiszállítóval is számolhatunk majd, mivel a Pirelli szerződése 2016-ban lejár.

Fotó: BBC, Scuderia Ferrari

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr947184317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása