WTCR - TIAGO MONTEIRO TOVÁBBRA SEM TÉR VISSZA

03718005_jml_0673.jpg

Vila Realban is Benjamin Lessennes fogja helyettesíteni a portugál versenyzőt a Boutsen-Ginion Racing Hondájában.

Mint az ismeretes, az egykor a Forma-1-et is megjárt Tiago Monteirónak azt követően kellett kényszerpihenőre vonulnia, majd a kispadon helyet foglalni, hogy 2017 szeptemberében, a Honda barcelonai tesztjén óriásit bukott egy fékhibát követően.

A portugál pilóta pedig sajnálatos módon a tél folyamán sem jött helyre, így már a Túraautó Világkupa első tizenkét futamát is ki kellett hagynia.

Eközben a helyét a csapat teszt- és tartalékversenyzője, Benjamin Lessennes vette át – a fiatal belga jelenleg a 16. helyen áll az összetettben, az eddigi legjobb eredménye pedig egy negyedik helyezés a Nordschleiféről.

S noha Monteiro reménykedett abban, hogy a hazai hétvégéjéig, azaz Vila Realig felépül, de a minap sajnos arról kellett beszámolnia, hogy továbbra sem ért véget a kényszerpihenője.

03718005_ff_0766.jpg

Továbbra sem kerülhet vissza a Boutsen-Ginion Racing fekete-piros Hondájára a #18-as rajtszám – Vila Realban is Lessennes indul a #63-assal.

„Vissza akarok térni és nagyon frusztráló számomra, hogy a saját országomban, a hazai szurkolóim előtt nem versenyezhetek egy annyira látványos pályán, mint amilyen a Vila Real-i” – idézi a touringcars.net nevű szakoldal Monteirót. – „Valójában kilenc hónap eléggé minimális felépülési idő olyan sérülések esetében, mint amilyen az enyém. Már közel járok a végéhez, így most nagyon türelmesnek kell lennünk.”

„Tudom, hogy a türelem kifizetődő lesz, ugyanis erősebben térhetek majd vissza. A tőlem telhető legjobbat nyújtottam annak érdekében, hogy időben felkészülhessek erre a különleges hétvégére, de orvosi szempontból még túl korai lenne a visszatérés. De ugyanakkor a szurkolóim számára készen állok” – folytatta gondolatait a 41 esztendős versenyző, aki így a hétvége folyamán a hondás pilótákra támogatására és a szurkolóira fog koncentrálni, akik előtt nyerte meg a WTCC-s főfutamot 2016-ban.

„A versenyeket pedig más szempontból fogom közelíteni, ami szintén kifizetődőnek fog bizonyulni. A pilóta sikeressége nem a volán mögött épül fel, hanem azzal is, hogy a depóban mit csinál a csapat. Én pedig tudom, hogy nagy segítség leszek. Továbbá nagyon közel leszek a rajongóimhoz ezen a hétvégén, Vila Realban és azokhoz az emberekhez is, akik az elmúlt hónapok során bíztak bennem és támogattak” – tette hozzá Monteiro.

A portugál versenyző még a hungaroringi WTCR-hétvége során a Braking News Motorsportnak azt nyilatkozta, hogy még egy-három hónap is igénybe vehet a felépülése. Úgyhogy az, hogy kihagyja a portugáliai fordulót, valamilyen szinten várható volt, még ha nagyon is sajnáljuk.

Mindenesetre a továbbiakban is sikeres és mihamarabbi felépülést kívánunk Tiago Monteirónak!

Fotó: Jean Michel Le Meur, Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914059696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása