WTCC - MICHELISZ IDÉN HARMADJÁRA A POLE-BAN!
WTCC 2017: Japán, Időmérő edzés / MAC3

wtcc_motegi_2017_0286.jpg

Michelisz Norbi újra varázsolt az időmérőn: Catsburg hibáját követően idei harmadik pole-ját szerezte meg, és zsinórban ötödjére végzett a TOP-2-ben! 

Magyar idő szerint még a nyári időszámításban, hajnali 2:40-kor vette kezdetét a Túraautó Világbajnokság idei nyolcadik időmérő edzése Motegiben. A 20 perces Q1-ben a volvós Nicky Catsburg zárt az élen 2:09.522-vel a két hondás, a mindössze egy mért kört futó Michelisz Norbi, a hazai pályán versenyző Ryo Michigami, valamint a bajnokságot vezető csapattársa, Thed Björk előtt. Az első szakasz legjobb citroënes versenyzőjének Tom Chilton bizonyult, aki az ötödik lett, megelőzve Guerrierit, Bennanit, Girolamit, Ehrlachert és Nagy Danit, aki WTCC-pályafutása során először jutott tovább a Q2-be a zengős Hondával! A magyar pilóta mögött Gleason és Filippi tették teljessé a TOP-12-t. A kiesők névsorában óriási negatív meglepetésnek számít Rob Huff és Tom Coronel, a két veteránon még az újonc Kris Richard, Szabó Zsolt és Filipe de Souza esett ki.

wtcc_motegi_2017_0287.jpg

A 10 perces Q1-ben pedig Catsburg majd fél másodperccel előzte meg Norbit, miután még az utolsó pillanatokban javított a köridején - előtte csupán egyetlenegy ezredmásodperc választotta szét a két bajnokaspiránst! Mögöttük a Q3-ba először továbbjutó Michigami lett a harmadik, megelőzve a Monteirót helyettesítő Guerriert. Az utolsó továbbjutó pozícióból meg az utolsó másodpercekben ütötte Nestor Girolami a bajnoki címre esélyes csapattársát, Björköt. A fordított rajtrácsos pole-ért ment még egy kisebb küzdelem, de végül sajnos Gleason 0.005 másodperccel megelőzte Nagy Danit, aki így a 11. lett.

Az utolsó szakaszban először Girolami gördült pályára, aki 2:09.824-gyel egyáltalán nem ment rossz időt. Az argentin volvóst a két hondás, Guerreri és Michigami követte, akik ebben a sorrendben sorakoztak fel az egyszeres futamgyőztes mögé. Negyedikként gördült pályára Michelisz Norbi, aki 2:08.890-el az élre tört, majd egy másodpercet adva Girolaminak! A magyar pilóta idei harmadik pole-jára még Catsburg volt veszélyes, de a holland két nagyobb hibát is vétett a gyors körén, végül egy brutálisan gyors, Norbiénál 8 tizeddel jobb utolsó szektorral bejött másodiknak - azonban a pole pozíció idén harmadjára Micheiszé lett, aki zsinórban az ötödik időmérő edzést zárta a legjobb kettőben!

wtcc_motegi_2017_0322.jpg

Az időmérőt követően, a MAC3-ban pedig meglepetés született: a Hungaroring után, idén másodjára verte meg a Volvót a Honda - a japánok által csatasorba állított Michelisz - Guerrieri - Michigami trió több, mint 2.5 másodpercet adott a Catsburg - Girolami - Björk hármasnak.

Magyar idő szerint 6:15-től jön a nyitóverseny, amelyet már az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben fog közvetíteni.

A Q1 végeredménye:

wtcc_2017_motegi_q1.jpg

A Q2 végeredménye:

wtcc_2017_motegi_q2.jpg

A Q3 végeredménye:

wtcc_2017_motegi_q3.jpg

A MAC3 végeredménye:

wtcc_2017_motegi_mac3.jpg

Fotó: WTCC Media (Alexandre Guillaumot / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1313113256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása