F1 - HIVATALOS: ALONSO ALÁÍRT A MCLAREN-RENAULT-VAL 2018-RA!

fernando_alonso_f1_grand_prix_singapore_previews_99pm_ms5z37x_1.jpg

A Honda távozik, de Fernando Alonso marad: a spanyolok kétszeres világbajnoka meghosszabbította szerződését a McLaren csapatával.

Noha az elmúlt hetekben már számítani lehetett erre a bejelentésre, ahogy rendre zárultak be a további kiskapuk, de az vitathatatlan, hogy előtte, hónapokon át tényleg csak találgatni lehetett Fernando Alonso sorsát. Marad a Forma-1-ben? Távozik az IndyCar-ba? Esetleg más kihívás után néz?

Rendre ilyesmi kérdések láttak napvilágot, miután a spanyol versenyző az elmúlt három év után egyre csak frusztráltabbá vált a McLaren-Honda gyengélkedése miatt. Azonban a mai nap folyamán tisztázódott a 2005-ös és 2006-os világbajnok jövője, ugyanis a wokingi alakulat -, amely jövőre már a Renault erőforrásait fogja használni, - bejelentette, hogy Fernando Alonso lesz a belga Stoffel Vandoorne csapattársa, tehát az idei évhez képest változatlan marad a pilótafelállás.

"Fantasztikus, hogy folytathatom a kapcsolatomat mindenkivel a McLarennél. A szívem mindig is azt mondtam, hogy maradjak itt, ahol igazán otthon érzem magam. Ez egy fantasztikus csapat, tele hihetetlen emberekkel, olyan melegséggel és barátságossággal, amelyet soha máshol még nem tapasztaltam a Forma-1-ben. Rendkívül boldog vagyok, hogy itt versenyezhetek. Nagyon fontos, hogy a McLarennek megvan a kellő technikai és financiális háttere ahhoz, hogy nagyon gyorsan futamokat és világbajnokságot nyerjen a Forma-1-ben. S noha az elmúlt években nem volt könnyű dolgunk, sohasem felejtettük el, hogyan kell nyerni, és hiszek abban, hogy hamarosan újra nyerhetünk. Az előző három év löketet adott nekünk ahhoz, hogy megtervezzük és megépítsük a jövőt, és már nagyon várom ezt a kalandot. Izgatottak vagyunk annak kapcsán, mit hoz a jövő, és már keményen dolgozom, hogy azt sikeressé tegyem." - nyilatkozta Fernando Alonso a McLaren közleményében.

fernando_alonso_f1_grand_prix_japan_qualifying_0uzgtuqjvewx.jpg

"Fel vagyok villanyozva amiatt, hogy megerősíthetem, Fernando a McLarennél marad. Fantasztikus értéket jelentett az egész vállalat számára az elmúlt három évben, amellett, hogy egy hihetetlen egyéniség, és a modern éra egyik legtökéletesebb és legtehetségesebb autóversenyzője. Mindig is vele akartuk folytatni az utunkat. Elkötelezettsége lehetővé teszi a számunkra, hogy még jobbá és vonzóbbá tehessük a McLaren Csoportot, valamint, hogy még nagyobb magabiztossággal vágjunk neki a 2018-as szezonnak, amely során egy nagy lépést tehetünk meg előre. Fernando pedig tisztában van vele, mi az irány. A részvényeseinknek a komplett csoport számára ambiciózus tervei vannak, a stratégiánk pedig a Forma-1-es sikerünk alappillére. Fernandóval semmi kétségünk nincs afelől, hogy van egy olyan versenyzőnk, aki segíthet a céljaink elérésében. És higgyenek bennem, mindnyájan ezt akarjuk." - olvashatóak Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatójának szavai.

"Fernandóval valóban nem tudnál jobb versenyzőt kérni a vasárnap délutánokra, és úgy gondolom, hogy ezt mindenki elismeri a Forma-1-ben. Tisztán azt mondtam nekem, hogy ez a csapat, amelyet imád, s a szíve azt mondja, hogy maradnia kell. A mai bejelentés megmutatta, hogy elkötelezett az iránt, hogy McLaren-pilótaként versenyezzen és nyerjen. S miközben az elmúlt évek folyamán osztoztunk a frusztrációjában, most pedig úgy érezzük, hogy tudjuk tartani magunkat az ígéretünkhöz, miszerint egy versenyképes autót fogunk neki adni jövőre. A pilótafelállás állandósága pedig egy olyan apró, ám fontos elem, amely segíti a csapatot abban, hogy megőrizze lendületét. Fernandóval és Stoffellel szerencsések vagyunk, ugyanis velük egy új fejezetet írhatunk, ugyanis hiszünk abban, hogy nekünk van a legjobb párosunk a Forma-1-ben." - mondta a versenyigazgató Éric Boullier.

Jelenleg Fernndo Alonso a 16. az egyéni összetettben a maga 10 pontjával, mialatt csapattársa, Stoffel Vandoorne 13 ponttal a 15. helyet foglalja el. A McLaren a konstruktőrök kiírásában a kilencedik, 23 világbajnoki egységgel.

Ezzel a bejelentéssel pedig egy újabb hely kelt el a 2018-as rajtrácson: a Williams, a Toro Rosso és a Sauber továbbra is adós a jövő évi felállás ismertetésével, azaz még hat kiadó ülés van a királykategóriában.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3613029996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása