F1 - HIVATALOS: 2021-IG BIZTOSAN MARAD SZINGAPÚR A NAPTÁRBAN

f1_grand_prix_singapore_previews_0jcexyfodfmx.jpg

A Forma-1 történetének első éjszakai helyszíne szerződést hosszabbított a sportággal - 2021-ig biztosan lesz futam.

Az elmúlt hetek, hónapok folyamán kérdéses volt, hogy mi lesz a Szingapúri Nagydíj sorsa a 2017-es futamot követően. Végül pénteken bejelentették, hogy a Forma-1-et irányító Liberty Media, valamint a Szingapúri Nagydíj promóteri munkáit ellátó Singapore Tourism Board egyezségre jutottak, és egy négy évre szóló szerződéshosszabbítást írtak alá.

A Liberty Media ügyvezető igazgatója, Chase Carey a bejelentéskor igencsak dicsérte a szingapúri szervezők, s kiemelte, hogy már nagyon várja a következő négy esztendőt: "A Szingapúri Nagydíj egy nagyon is jelentős Forma-1-es futam, ebből adódóan örülünk annak, hogy a következő négy évben is a versenynaptár része lesz. A sportág történetének első éjszakai helyszíne az év egyik leglátványosabb eseményének ad otthont, a háttérben a lenyűgöző Marina Bay-el. A Szingapúri Nagydíj, a Singapore Tourism Board és a szingapúri kormány nagyszerű munkát végzett ezen esemény megszervezése folyamán, amelyben az egész város érintett."

Természetesen a helyi szervezők is örülnek a hosszabbításnak. A motorsport.com cikkéből megtudhattuk, hogy a Forma-1 esemény gazdaságilag igencsak kedvező Szingapúrnak: minden egyes évben 19 százalékkal több jegyet adnak el például. A rendezési jogdíj pedig csökkenni fog a Liberty Mediával való megállapodással: eddig a pályának 150 millió szingapúri dollárt kellett kicsengetnie évente, most ez az összeg 135 millióra csökkent, s ennek a 60 százalékot a szingapúri kormány fogja állni.

(Egy szingapúri dollár 0.743348 amerikai dollárnak felel meg, tehát a 135 millió szingapúri dollár 100.351.990,66 amerikai dollárnak felel meg, a korábbi 150 milliós összeg pedig 111.502.211,84 amerikai dollárnak.)

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5112868650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása