F1 - MÉGIS BELGIUMBAN CSERÉLHETNEK MOTORT HAMILTON AUTÓJÁBAN

lewis_hamilton_f1_grand_prix_germany_practice_jtymaqqmyirx.jpg

Valószínűleg Lewis Hamilton számára a hétvégi Belga Nagydíjon jön el annak, hogy motort cseréljenek a Mercedesében. Azonban ezen hír hivatalos megerősítésére csak csütörtökön kerülhet sor. Számolt be a hírről a motorsport.com.

Minden bizonnyal nem kell ecsetelnünk azt, hogy miképpen indult a 2016-os szezon Lewis Hamilton számára. Az első négy futam során rendre műszaki hibák sújtották a világbajnoki címvédőt, miközben Rosberg Melbourne-ben, Bahreinben, Sanghajban és Szocsiban is győzni tudott. Azonban kettejük barcelonai és spielbergi mizériája után a brit került lélektani fölénybe, az utolsó öt futamon pedig Hamiltont intették le elsőnek, így már ő van előnyben, mégpedig 19 ponttal.

Azonban még a technikai viszontagságok során sejthető volt, hogy az idei évben még lesz olyan futam, amikor Hamilton számára lesznek a kevésbé kedvezőbbek. Ugyanis, mint ismert, amennyiben egy pilóta egy motorkomponensből kénytelen hozzányúlni a 6. darabhoz, automatikusan hátrasorolásban részesül. Márpedig Hamilton egy jó ideje eléggé pengeélen táncol az alkatrészek kapcsán, úgyhogy pár hete már csak az a kérdés, hogy Spában vagy Monzában kerül sor a cserére és a büntetésre.

Jelen állás szerint, most az előbbi helyszín a sanszosabb ezen szempontból, noha pár napja a csapatfőnök Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy Monzában történik majd meg a folyamat.

Már csak az a kérdés, hogy hány új elemet fog majd kapni Lewis Hamilton. A szabály úgy szól, hogy az első 6. komponensfelhasználás esetén jár egy 10 helyes hátrasorolás, onnantól kezdve pedig minden, a limiten kívüli csere egy-egy 5 helyes büntetést ér.

A fent megnevezett szakportál úgy tudja, hogy a döntés többek között azon is múlik, hogy mikor jön az újabb, az idei harmadik motorfejlesztés a Mercedes részéről. A jelentések szerint erre a héten fog sor kerülni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6511649958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása