F1 - ROSS BRAWN A FERRARIVAL TÁRGYAL?

Talán túlzás válságosnak nevezni a Ferrari idei évét, viszont az tény, hogy utoljára 2007-ben nyertek egyéni, a következő idényben pedig konstruktőri címet. A Ferrari új célpontja Ross Brawn lehet, akitől a vörösök megoldást várhatnak a problémákra.

A Ferrari az idei évben sem került közelebb a bajnoki címhez, sőt, a Red Bull felzárkózásával inkább, egyre távolabb, miközben a Mercedest sem sikerült megközelíteni az erősorrendben. A múlt héten rengeteg találkozót tartott a Ferrari központjában, hogy az elnök, Sergio Marchionne és a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene értékelje, milyen fajta változásokra van szükség a csapaton belül. Újfajta megközelítés szükséges, mert az olasz csapat idén még nem nyert egy futamot sem.

A csapat továbbra sem adja fel az idei évet. Fejleszteni kell az SF16-H kódjelű idei Ferrarit, viszont új emberekre is szükség van. A Ferrari új célpontja Ross Brawn lehet, aki 2013 végén a Mercedest hagyta el és azóta visszavonultan él.

Ross Brawn számára nem lenne ismeretlen közeg a Ferrari, hiszen ki ne emlékezne rá, hogy ő volt az egyik alappillére a 2000-es évek elején látott brutális Ferrari dominanciának. Akkor Brawn tagja volt a Jean Todt, Rory Bryne, Michael Schumacher triónak.

Szintén győzelemre vezette a Benetton és Honda csapatokat (2009-ban már Brawn GP, de főként a Hondának köszönhető a 2009-es bajnoki siker) és ne felejtsük el, hogy a brit keze is benne van a mai Mercedes dominanciában.

Hogy a brit mérnök visszacsábítható-e a Formula-1-be, az kérdéses, viszont ha sikerül a Ferrarinak, akkor végre magáénak tudhat egy neves szakembert, aki, amihez eddig hozzányúlt, vagy köze volt, abból az esetek nagy részében siker született.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr88898948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása