F1 - RICCIARDO LÓVÁ TETT MINDENKIT AZ IDŐMÉRŐN, ÉLETÉBEN ELŐSZÖR INDULHAT A POLE-BÓL!

cjjbazswsaa564t.jpg

Fogkrémreklámba illő vigyorral ünnepelte Forma-1-es pályafutása első pole pozícióját az ausztrál Daniel Ricciardo, aki a Red Bull-lal kőkeményen odapörkölt a mezőnynek.

Hát egy bizonyos, ez nem egy mindennapi időmérő volt a Monacói Hercegségben. Konkrétan Daniel Ricciardo a végén nagyon durván előrántotta ezt az 1:13.622-es időt, kellőképpen lóvá téve a versenytársakat. A Red Bull ausztrálja ezzel első pole-ját szerezte meg a Forma-1-ben, miután a kaszinók városában ő rendelkezett a legjobb lapokkal, noha azokat egészen a végéig nemigen fedte fel. Mindenesetre Felipe Massa és Sebastian Vettel után ő volt a harmadik pilóta, aki a V6-os érában meg tudta törni a Mercedes dominanciáját. Ricciardo ehhez a teljesítményhez méltóan a kvalifikáció utáni fotózáson egy, a rá jellemző vigyort villantott, amely akár még egy Colgate- vagy egy Signal-reklámba is beleillene.

Az RB12-est vezető ausztrálja emellett még jó helyzetbe is került a holnapi futamra, ugyanis a Q2-ben a legjobb idejét a piros oldalfalú szuperlágy gumikon futotta meg, tehát neki ezen a szetten kell, hogy nekivágjon annak. Azonban ez nagyon jó neki, ugyanis több taktikai lehetőség közül választhat ő és a csapat.

f1_grand_prix_monaco_qualifying_myjfmwpdzt5l.jpg

Mögötte a két Mercedes zárt a 2-3. helyen, 17-32 százados hátránnyal. Nico Rosberg végzett előrébb házon belül, igaz, ehhez hozzájárult Hamilton újabb motorhibája, aki így is nagyjából a pokolból mentett ezzel a harmadik hellyel.

A Ferrari csúnyán lemaradt az időmérőre, a vörös paripák hátránya majd' egy másodperc volt. Sebastian Vettel lett a negyedik, míg Kimi Raikkonen csak a hatodik legjobb időt tudta összehozni. Ráadásul a finn pilótának van egy öthelyes rajtbüntetése, így holnap csak a 11. helyről indul a 2007-es világbajnok.

Egészen jól muzsikált a Force India és a Toro Rosso, a két csapat mindkét autója ott volt a Q3-ban. Hülkenberg ötödik lett a két Ferrari között, míg Sainz, Perez és Kvyat a 7-9. helyeken vertek tanyát. A legjobb tízet kisebb meglepetésre Fernando Alonso zárta a McLaren-Hondával.

Tragikus teljesítményt produkált a Williams - sem Massa, sem Bottas nem jutott el a zárószakaszig. Velük együtt búcsúzott a Q2-ben Gutierrez, Button, Grosjean és Magnussen.

A Q3-ban Ericssonon, Palmeren, Haryantón és Wehrleinon még két versenyző búcsúzott már a Q1-ben, anélkül, hogy értékelhető köridőt mehettek volna.

cjissk2wsaeqe22.jpg

Az egyik ilyen Felipe Nasr volt, kinek Sauberjében a Ferrari-motor már a felvezető körön bedobta a törülközött. A brazil az alagútban kezdett el csúnya, vízgőzből és olajból álló füstfelhőt eregetni, végül a Tabac-kanyar előtt parkolt le. 

cji0oscw0aaxfzz.jpg

Az időmérő másik nagy vesztese Max Verstappen volt, aki a Q1 utolsó harmadában próbált összerakni egy igazán jó kört, ám a friss futamgyőztes az Uszoda-sikán után egy kissé alábecsülte a gumik tapadását, ezért a következő sikánba befordulva nekikoccant a palánknak, majd azzal a lendülettel a gumifalban kötött ki.

Így örült Ricciardo a pole-nak: 

A 78 körös Monacói Nagydíjat holnap 14:00-tól rendezik meg.

Az időmérő edzés végeredménye:

cji9mlpwkaahgi-.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr138754438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása