F1 - MEGÉRKEZETT A 2016-OS RENAULT!

renaultrs16_02.jpg

Szerdán Párizsban sor került a Renault Sport Formula One Team csapatbemutatójára, melyen lehullt a lepel a pilótákról, a csapatvezetésről és a 2016-os autóról is!

Eljött a várva várt február 3-i nap, amikor is egy párizsi esemény keretein belül kiderült minden a hosszú évek után visszatérő gyári Renault-csapatról.

Először a vezetőség tagjait mutatták be. Cyril Abiteboul lesz az ügyvezető igazgató, Frederic Vasseur a versenyigazgató, a műszaki igazgatói posztot pedig Bob Bell fogja betölteni.

casqhwww0aepywu.jpg

Ami a versenyzőfelállást illeti, nemigen volt miért meglepődnünk, ugyanis az előző napok, hetek spekulációnak megfelelően Jolyon Palmer és Kevin Magnussen lettek bejelentve, mint főállású versenyzők, míg a harmadik pilótái pozíció a mostanáig Mercedes-neveltként ismert tavalyi GP3-as bajnoké, Esteban Oconé lett.

Végül pedig Palmer, Magnussen és Ocon lerántották a leplet a Renault Sport Formula 1 Team 2016-os versenygépéről is, amely az RS16-os nevet fogja viselni. Az autón domináns szerepet kapott a fekete és a matt fekete szín, nyomokban pedig a tipikus, renualtos sárga is fellelhető, azonban ki kell hangsúlyoznunk azt, hogy a Renault Sport elnöke, Jerome Stoll felhívta a figyelmet arra, hogy a szezonnyitóig változhat a színek aránya, de az autó eleganciáját nem kell féltenünk. A gyári gárda legfőbb szponzorai a Total, az Infiniti, a Microsoft Dynamics, a Genii, valamint a Kevin Magnussennel "kapcsolt áruként" érkező Jack Jones lesznek. Mindemellett az is kiderült, hogy a franciák ismét életet lehelnek korábban nagy sikerű versenyzői akadémiájukban, ahol az elsődleges cél Forma-1-es pilóták kinevelése lesz ifjoncokból.

Végül pedig néhány kép a Renault RS16-osról (galéria):

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58357254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsontra Volta 2016.02.03. 22:28:47

Azért a renault sport elég rendesen odatette magát, sikeresen megszereztek egy ilyen kiemelkedő szintű csapatot, ilyen hihetetlenül tapasztalt és tehetséges pilótákkal, cserébe csak a wsr-t kellett kukázni, ami végülis tényleg egy katasztrófa volt, mivel alig kerültek feljebb pilóták belőle, forma1 be is csak Kubica, Magnussen, Sainz, Bottas, Vandoorne, de la Rosa, Bruni, Massa, az előzmény nissanos szériából meg Alonso, Montagny, Zonta, Kovalainen, de ide tartozik még Vettel, Maldonado, Karthikeyan, Alguersuari is.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása