F1 - ROSBERGÉ A MÁSODIK SZABADEDZÉS
F1 2015 Bahreini Nagydíj, 2. szabadedzés

F1 Grand Prix of Bahrain - Practice

Nico Rosberg nyerte a második edzést Bahreinben. Az éjszakai szabadedzésen a Mercedes német pilótáját csapattársa, Lewis Hamilton, majd a két Ferrari követte.

Annak ellenére, hogy az első szabadedzésen a Mercedesek nagyon visszafogták magukat, ezen az edzésen, amely a legreálisabb képet adhatja a hétvégi erőviszonyokról, már sima Mercedes-fölény uralkodott. A harmadik helyezett Kimi Räikkönen már több, mint fél másodpercet kapott Rosbergtől, a McLaren-Honda pedig tempóban javult, de még mindig megbízhatatlan.

A pálya hőmérséklete 36 fok körül volt az edzés megkezdésekor, ez körülbelül 20 fokkal kevesebb, mint az első szabadedzésen volt, viszont a futamon sem várható ennél sokkal több. Ennek ellenére Jenson Button hétvégéjére továbbra is a katasztrofális a legjobb szó. Már a harmadik körében megállt alatta a McLaren-Honda, így gyakorlatilag értékelhetetlen lett a mai napja a 2009-es világbajnoknak. Räikkönen rakta föl először a lágy keveréket, ezzel hamar is az élre állt, majd őt követte Vettel, aki egy tizeddel ment rosszabb kört a csapattársánál, de az utolsó kanyarban hibázott, tehát tudott volna jobb kört is futni. Nem tarthatott azonban sokáig az örömük, mert jött a két Mercedes, és hamar az első két helyre álltak.

Az utolsó fél órában természetesen már mindenki a hosszabb etapokra koncentrált, így a sorrend nem változott. Egyedül Vettel és Perez között volt egy kis félreértés, így egy rövid piros zászlós szakasz után még öt perc maradt az edzésből. A sorrend azonban nem változott, ahogy az erőviszonyok sem sokat: élen a két Mercedes, mögöttük a Ferrarik, utánuk viszont a második szabadedzésből kiindulva még nem egyértelmű az erőviszony. Viszont - ha végigmennek - nagy eséllyel a McLarenek is meccsben lehetnek a középmezőny végével.

VIDEÓ - Vettel és Perez koccanása:

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Twitter, Zimbio.com

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr67376688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása