F1 - HIVATALOS: AZ FIA NEM ENGEDI RAJTHOZ ÁLLNI BOTTAST!

A Nemzetközi Automobil Szövetség nem engedte Valtteri Bottasnak, hogy ma versenyezzen a finn pilóta.

A tegnapi folyamán már beszámoltunk azon hátfájásról, amely Valtteri Bottas kínozta a tegnapi kvalifikáció folyamán, ami miatt később az egész éjszakát a pályakórházban töltötte.

Korábbi információk szerint a finn versenyző sikeresen abszolválta az orvosi vizsgálatokat, és rajthoz tud állni a szezonnyitón, de ezen spekulációk nem rendelkeztek valóságalappal.

A Williams F1 Team megerősítette, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi csapata nem találta elég fittnek Bottast ahhoz, hogy részt vehessen a 2015-ös idény első futamán, Melbourneben. A grove-i elfogadja és tiszteletben tartja az FIA határozatát, melynek következtében csak az egyik FW37-essel állnak rajthoz. Felipe Massa a harmadik helyről várhatja a piros lámpák elalvását, míg ezt Bottas a hatodik rajtkockából tehette volna.

Susie Wolff, a csapat teszt- és tartalékpilótája csak a FIA speciális engedélyével helyettesíthette volna Bottast, mivel nem vett részt sem a szabadedzéseken, sem az időmérőn.

Több héttel ezelőtt Fernando Alonso sérült le még a barcelonai teszten, így már két olyan pilóta is van, aki egészségügyi okok miatt hagyja ki az Ausztrál Nagydíjat.

Fotó: Formula1.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr777270601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása