"Szenvedélyünk az autósport!"

BRAKING NEWS MOTORSPORT

TCR EU - ÚJABB EX-WTCR-ES FOLYTATJA EURÓPÁBAN

2019. március 21. - KovatsOliver

f6fe16315443066d4f21c36987dc0c75.jpg

Márkát, csapatot és szériát is váltott Mat’o Homola a 2019-es szezonra: a szlovák versenyző, akárcsak Denis Dupont vagy John Filippi, kiszorult a világkupa mezőnyéből, és a TCR Európa-kupában folytatja.

Tovább

TCR EU - EX-WTCC-PILÓTA FIÁVAL ALKOTJA A M1RA PÁROSÁT NAGY DÁNIEL

img_2252.JPG

Ahogyan az várható volt, Nagy Dániel zsinórban egy második évre is a M1RA-val kötelezte el magát – viszont csapattársának kilétét még az utolsó pillanatokban is találgatások övezték, de végül a befutó a kisebb TCR-kategória egyik nagy élmenője, Luca Engstler lett. Michelisz Norbert csapata bajnoki reményekkel várja a 2019-es szezont.

Tovább

TIZENNEGYEDJÉRE RENDEZIK MEG AZ AMTS-T A HUNGEXPÓBAN

25_1549372247.jpg

A múlt, a jelen és a jövő autócsodái egy helyen – a hétvégén tizennegyedik alkalommal rendezik már meg az Automobil & Tuning Show-t, amit a tuning, az oldtimer, a hot-rod és az off-road járgányok széles tárháza mellett egy jókora csipet autósport is fűszerez. Megéri kilátogatni, ugyanis egy szerencsés egy Ford Mustanggal hajthat el a Hungexpo területéről a hétvége végeztével.

Tovább

F1 - 11 ÉV UTÁN ÚJRA DOBOGÓN A HONDA, VERSTAPPEN ÖRÖMMÁMORBAN ÚSZIK

ap-1yrdf6f6s2111_news.jpg

Remekül kezdődött a Red Bull és a Honda házassága, ugyanis Max Verstappen már az első futamon a dobogóig repítette az RB15-ös. A Ferrarikat elverő holland nagyon boldog a jó szezonkezdést követően.

Tovább

F1 - PÁNIK, KOCCANÁS, LESZAKADÓ TÜKÖR, KABARÉ - ÍGY ÉRTÉKELTE VISSZATÉRŐ VERSENYÉT KUBICA

d11r3stwoaaeytq.jpg

Több mint 8 évnyi kihagyás után erősíti Robert Kubica ismét a száguldó cirkusz – ám a lengyel Williams-pilóta visszatérése meglehetősen eseménydúsra sikeredett, s nem éppen pozitív értelemben.

Tovább

F1 - SZABAD VERSENY HELYETT CSAPATUTASÍTÁS A FERRARINÁL - DE MIÉRT?

d11ogytx0ae9osd.jpg

Habár a Ferrarinál hetekkel ezelőtt leszögezték, hogy engedik csatázni versenyzőiket, az Ausztrál Nagydíjon mégsem hagyták Charles Leclerc-nek, hogy támadja Sebastian Vettelt. Az olasz együttes megindokolta, miért alkalmazott csapatutasítást a szezonnyitón, és elkerülhetetlen téma volt az is, hogy miért volt ennyire lassú a Ferrari.

Tovább

F1 - VÁSOTT SISAKROSTÉLY-FÓLIA HÁTRÁLTATTA RÄIKKÖNENT

melbournesunday4-628321.jpg

Noha a nyolcadik helyen célba érve pontokat szerzett a Forma-1-be 34 év után visszatérő Alfa Romeónak Kimi Räikkönen, mégsem lehet maradéktalanul elégedett versenyével a finn: egy elszabadult sisakfólia nehezítette meg a versenyét abban a formában, hogy a tervezettnél korábban kellett a depó felé vennie az irányt.

Tovább

F1 - EZÜST HELYCSERE: BOTTASÉ AZ ÉV ELSŐ FUTAMA

Forma-1 2019: Ausztrál Nagydíj - Futam

m186360.JPG

Tavaly győzelem nélkül zárt, 2019-et viszont a dobogó legfelső fokán kezdte Valtteri Bottas – a Mercedes finn versenyzője a 2020-as üléséért harcolva kimaximalizálta rögtön az első hétvégéjét, és miután Lewis Hamiltont kőkemény lerajtolta, dominált az Ausztrál Nagydíjon, még a leggyorsabb körért járó pluszpontra is lecsapott. A Red Bull és a Honda házasságának kezdete pedig egy dobogós eredménnyel koronáztatott meg, Max Verstappen jóvoltából.

Tovább

F1 - A WILLIAMS IDEI AUTÓJA MÉG A TAVALYINÁL IS LASSABB

d1v-jp4x4ae2ayr.jpg

Az időmérőn csak a Williams nem tudta megjavítani a tavalyi melbourne-i köridejét – mindeközben olyan csapatok is akadtak, amelyek egy év leforgása alatt 1,5 vagy akár 2 másodpercet is gyorsultak. Kiderült, hogy az egykor patinás grove-i együttes 2019-es autójával alapvető problémák vannak.

Tovább