Kiderült, hol folytatja a Red Bull és a Williams volt F1-es juniorja

Több versenyzőtársához hasonlóan Dan Ticktum sem jutott el a Formula–1-ig, de a brit így sem marad ülés nélkül 2022-ben: a Formula–E-ben áll rajthoz.

01_dan_ticktum_carlin_c_formula_motorsport_limited.jpg

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyár végén szakított egymással Dan Ticktum és a Williams – ettől függetlenül a brit ugyanúgy folytathatta szezonját a Formula–2-ben, melynek pontversenyében jelenleg a negyedik helyet foglalja el. Csütörtökön viszont már az is kiderült, hogy Ticktum 2022-től a Formula–E-ben fog versenyezni, ahol a NIO 333 csapatát erősíti majd Oliver Turvey oldalán.

Már a jövő héten megkezdi a munkát leendő csapatánál a 22 éves versenyző, aki korábban a Williamsé mellett a Red Bull akadémiáját is megjárta. Valenciában rendezik ugyanis az előszezoni teszteket november 29-e és december 2-a között, vagyis sűrű napok előtt áll a brit, napokkal később már Szaúd-Arábiában lesz jelenése F2-es kötelezettségei miatt.

„Nagyon örülök, hogy a NIO 333 Formula–E-csapatával fogok versenyezni” – mondta Ticktum a bejelentés kapcsán. „Nagy kihívásnak ígérkezik, hiszen a jövő heti tesztre sem volt sok időm elkészülni. A Formula–E pedig komplikált, de nagyon izgalmas. Kevesebb eszközhöz is tudsz nyúlni versenyzőként, teljesen már a Formula–2-höz képest. Mégis nagyon várom, mentálisan és fizikai értelemben egyaránt.”

Ticktumnak az idei a második teljes szezonja a Formula–1 előszobájában, és ugyan a DAMS színeiben nyert sprintfutamot, és ezen túlmenően is gyűjtögette a dobogókat, mindez csak a 11. helyre volt elég a tabellán. A Carlinnal idén Monacóban és Szocsiban is győzött, mindkét esetben sprintversenyen, illetve három második és két harmadik hely szerepel a neve mellett.

A minap bejelentették azt is, hogy az Andretti csapata leigazolta Oliver Askew-t, aki eddig az IndyCarban próbált szerencsét. Jake Dennis csapattársa lesz az Indy Lights 2019-es bajnoka, így két igen fiatal pilótával folytatja a BMW-vel való különválást követően az amerikai gárda, hiszen Dennis 26, Askew pedig 24 éves. Az F1-ből a szezon végén távozó Antonio Giovinazzit is felvonultató mezőnyben még az utolsó gyári évére készülő Mercedes adós bejelentéssel.

A Formula–E következő, nyolcadik szezonja január végén rajtol, az első állomás Szaúd-Arábia lesz. Az elmúlt két évben a kínai kézben lévő NIO 333 az utolsó helyen végzett a csapatbajnokságban.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216764930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása