Újra F1-es autót vezethet a spái horrorbukás sérültje

Jack Aitken a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj szabadedzésen ismét pályára viheti a Williams autóját.

williamsf1_34790_hires.jpg

Július végén a GT World Challenge belgiumi fordulóján szenvedett súlyos sérüléseket Aitken, miután belekeveredett egy tömegkarambolba az Eau Rouge tetején. A Williams Formula–1-es tartalékversenyzőjét a baleset után kórházba szállították, az azt követő időszakban pedig kulcscsont- és csigolyatöréssel lábadozott.

Láthatóan túl van már a nehezén, ezt mutatja, hogy az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén már F1-es autót is vezethet – mindössze alig több mint négy hónappal a történtek után. Mint azt a grove-i istálló kedden megerősítette, a szezonzáró hétvége első szabadedzésén gördülhet pályára az FW43B-vel.

Arról egyelőre nem tett említést a Williams, kinek kell majd kispadra ülnie az első órában. Az autót korábban az állandó pároson kívül még Roy Nissany vezethette.

A 26 éves pilóta tavaly óta tagja a csapat versenyzői akadémiájának, ami négytagú lett Logan Sargeant múlt héten bejelentett csatlakozásával. A grove-iak kötelékéből hónapokkal korábban távozott a korábban a Red Bull-lal is viharos körülmények között szakító Dan Ticktum, aki a DTM-ben, a Formula–E-ben vagy az IndyCarban versenyezhet tovább az idei F2-es szezon után.

Aitken korábban megnyerte a Formula Renault 2.0 Európa-kupát, 2017-ben pedig ezüstérmes lett a GP3-ban, később futamgyőzelemig jutott a Formula–2-ben. A tavalyi Szahíri Nagydíjon a királykategóriában is bemutatkozhatott, miután George Russell a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette a Mercedesnél. A brit-koreai pilótát a 16. helyen intették le Bahreinben.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716736314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása