Már nem Hamilton az F1 közönségkedvence

Egy hivatalos globális kutatás alapján Max Verstappen számít a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének, miközben a bajnokság újítása hatalmasat bukott.

si202109051212_news.jpg

A világ 187 országából több mint 167 ezer rajongó vett részt a Nielsen Sports és a Motorsport Network legfrissebb felmérésén. A Formula–1 aktuális kérdései mellett a versenyzők népszerűségét is felmérték – a legutóbbi 2017-es listán még az élen zárt, de idén már csak harmadik Lewis Hamilton a rangsorban. A Mercedes hétszeres világbajnokát az összetettben jelenleg vezető Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris is átugrotta.

Az Amerikai Nagydíj csütörtöki médianapján bemutatott kutatási eredmények szerint Verstappen a szavazatok 14,4%-át kapta, Norris mindössze 0,7%-kal maradt el tőle. A csapatok rangsorát utóbbi csapata, a McLaren uralja: a wokingi együttes 29,5%-ával közel 10%-kal előzi a Red Bull, eközben a Ferrari az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza. A Mercedes a negyedik helyen áll 11,9%-kal.

Ami pedig a bajnokság aktualitásait illeti, szavaztak a sprintkvalifikációs versenyekről is, amit Brazíliában idén harmadjára fognak megrendezni. Habár az F1 vezérkara áttörő sikerként értékelte a szakértői és rajongói körökben már eddig is megosztó formátumot, a kitöltők mindössze 6,7%-a értett egyet azzal, hogy hozzáad a versenyhétvégékhez. Szintén kikérték a szurkolók véleményét a fordított rajtrács kapcsán, de az sem aratott sikert: 51,5% ellenzi annak bevezetését.

Ennél népszerűbbnek bizonyult a harmadik számú pilóták szerepeltetése (7,7%), a futam közbeni tankolása újbóli bevezetése (9,3%), valamint az, ha újra több gumigyártó lenne az F1-ben (38,5%). Még többen támogatnák, ha hagynák versenyezni a pilótákat: a kutatásban résztvevők 39,5%-a gondolja úgy, hogy amíg veszélyes megmozdulás nem történik, nem kellene közbeavatkozni a versenyigazgatóságnak.

A Formula–1 legnépszerűbb versenyzői (első tíz helyezett):

  1. Max Verstappen (holland, Red Bull) – 14,4%
  2. Lando Norris (brit, McLaren) – 13,7%
  3. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) – 12,5%
  4. Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren) – 10,2%
  5. Sebastian Vettel (német, Aston Martin) – 9%
  6. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) – 7,4%
  7. Fernando Alonso (spanyol, Alpine) – 7,3%
  8. Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo) – 5,4%
  9. George Russell (brit, Williams) – 4%
  10. Pierre Gasly (francia, AlphaTauri) – 2,9%

via Crash.net, RaceFans

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416731818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása