F1: Nincs beoltva, újabb versenyeket hagyhat ki a kulcsember

Bevallotta a Formula–1-es orvosi autó sofőrje, hogy habár már másodjára fertőződik meg koronavírussal, továbbra sem jelentkezett a védőoltásért. Emiatt a szezon végén újabb versenyekről hiányozhat.

gp2016_171849_onz8011_v-221_2.jpg

Pótolni kellett az orvosi autó teljes stábját a múlt hétvégi Török Nagydíjon, miután az azt vezető Alan van der Merwe, valamint Dr. Ian Roberts, a széria orvosi delegáltja is pozitív koronavírustesztet produkált. Helyükre a Formula–E orvosi delegáltja és orvosi autójának sofőrje ugrott be, és könnyen megeshet, hogy a későbbiekben újabb versenyeken lesz szükség az ideiglenes felállásra – írja a Motorsport.com.

Mint arról közösségi oldalán beszámolt, személyes okokra hivatkozva nem vette még fel a vakcinát Van der Merwe. Ez számára Katarban és Szaúd-Arábiában jelenthet különösebb problémát, ahol már az országba való belépésnél megkövetelik a védettségi igazolványt, Abu-Dzabiban pedig a vörös zónából és a paddockból szorulhat ki. „Svájcban – félig svájci vagyok – és más fejlett országokban a korábbi fertőzés annyit számít, mint az oltás” – magyarázta a Twitteren.

„Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy kevésbé leszek foglalkoztatható, vagy a döntéseim alapján korlátozhatják a szabad mozgásomat. Az, hogy nem a kényelmet fogom választani a saját egészségem helyett, nem jelenti azt, hogy önző döntéseket hozok” – folytatta Van der Merwe. „Mindnyájan csak egészségesek szeretnénk lenni.”

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916719632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabo T 2021.10.14. 01:52:42

Van der Merwe jol vezeti az orvosi autot, de ezzel a kijelentesevel bebizonyitotta, hogy egy barom.

Exploiter 2021.10.14. 07:15:02

@Szabo T:

Már kétszer lélegeztetőgépre került és belehalt a hülye, azóta is a pokolban él ahol a fajtád kínozza a többi szerencsétlennel együtt, de még mindig nem hajlandó belátni, hogy mit kell tennie.
A barom.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása