Öt Cupra lesz a WTCR mezőnyében Csehországban

A Zengő Motorsport kvartettjén felül, egy ötödik Cupra TCR-rel Petr Fulín is csatlakozik a mezőnyhöz: a cseh versenyző szabadkártyával indul.

03-petr-fulin-scaled.jpg

Nagyjából másfél hónapnyi szünet után, a jövő hétvégén folytatódik a túraautó-világkupa szezonja, s mint az a bajnokság csütörtöki sajtóközleményéből kiderült, a tavalyi évhez hasonlóan idén is bekacsint egy fordulóra Petr Fulín, aki ezúttal ráadásul hazai közönsége előtt versenyezhet. Cupráját az előző alkalomhoz hasonlóan a Vexta Domy színeiben indítják.

A szabályok értelmében ugyan pontot sem szerezhet, a 222-es rajtszámot viselő autóját pedig tíz kilónyi pluszsúllyal is megterhelik, Fulín úgy fogalmazott, kihagyhatatlan lehetőség, hogy Mostban ott lehet a túraautó-világkupa rajtrácsán. „Elképzelhetetlen volt, hogy ne legyek ott az első hazai WTCR-eseményen” – fogalmazott a cseh. – „Amikor megtudtam, hogy a járványhelyzet miatt változott a WTCR naptára, és az egyik beugró helyszín Most lett, azonnal elkezdtem dolgozni a szabadkártyán.”

02-petr-fulin-scaled.jpg

A 44 éves versenyző hozzátette, hogy különösebb gumiismerettel (és nemzetközi tapasztalattal) azóta sem rendelkezik, emellett valószínűsíti, hogy a hungaroringi hétvége után a Cupra súlykompenzációja sem fog kedvezően alakulni. „Biztos szeretnék lenni abban, hogy vasárnap este majd úgy távozom Mostból, hogy mindent megtettünk a sikerért, amit csak lehet” – jelentette ki mindennek ellenére.

Fulín idén a második, aki szabadkártyásként fordul meg a WTCR-ben. Korábban Nicola Baldan indult ebben a státuszban, a Target Competition csapatát erősítve Magyarországon – az olasz versenyző a szezon későbbi szakaszában, az adriai hétvégén visszatér.

Frappánsabban mellesleg be sem harangozhatták volna Fulín érkezését. Gyanítjuk, hogy a mai reggelinél beleborult a szóviccpehely a sajtós kollégák táljába, miután a címben azt írták, hogy „Home hero Fulín gets set to make the Most of WTCR wildcard”, ami szabad fordításban annyit jelent, a cseh versenyző arra készül, hogy kihozza a legtöbbet a szabadkártyás szereplésből, belecsempészve ebbe a pálya (Autodrom Most) nevét.

01-petr-fulin.png

unnamed_7.png

Elöljáróban annyival még érdemes tisztában lenni, hogy az október 8-10-én zajló hétvége lebonyolítása némileg rendhagyó lesz, hiszen egy másik, a Discovery Sports Events (korábban: Eurosport Events) égisze alá tartozó sorozattal, a motoros endurance-világbajnoksággal (FIM EWC) osztozik a pályán a WTCR mezőnye, így annak 6 órás versenye a szombati napot teljesen ki fogja tölteni, utóbbi szabadedzéseire és időmérőjére már pénteken sor kerül.

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8916704894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása