Tragédia árnyékolta be a Superbike-vb jerezi hétvégéjét

Az elmúlt hétvégén a Supersport-világbajnokság, így Sebestyén Péter szezonja is folytatódott, ám az újabb pontszerzést háttérbe szorítja, hogy az egyik betétversenyen egy 15 éves motorversenyző életét vesztette.

2021_round07_jerez_wssp300_dean-03626.jpeg

Fekete hétvégét zárt a Superbike- és a Supersport-világbajnokság mezőnye a spanyolországi Jerezben, miután a legkisebb kategória, a Supersport 300 szombati versenyén egy halálos kimenetelű tömegbalesetben elhunyt Maverick Viñales unokaöccse, a mindössze 15 esztendős Dean Berta Viñales fej- és mellkasi sérülései következtében. A család kérésére a teljes szombati programot törölték.

Vasárnap gördült újra pályára a mezőny, Sebestyén Péter pedig a 13. helyen ért célba. Az Evan Bros. Racing Team versenyzője négy pozíciót javított rajthelyéhez képest, a pénteki időmérő edzésen ugyanis leggyorsabb idejét elvették a sárga zászlós fázis miatt, így csak a 17. legjobb időt jegyezték a neve mellett.

2021_round09_jerez_worldssp_friday-01135.jpeg

Újabb – zsinórban negyedik – pontszerzésének köszönhetően a bajnokságban is előrébb lépett a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott magyar versenyző, jelenleg a 15. helyen áll a 32 pontjával. Csapattársa, Steven Odendaal eközben csak nyolcadik lett, így 62 pontosra nőtt a hátránya a futamot megnyerő Dominik Aegerterrel szemben az összetettben.

Egy ilyen hétvége után nehéz bármit is mondanom, nagyon sajnálom, ami történt, őszinte részvétem Dean családjának és barátainak

– idézi a 27 éves magyar szavait a HUMDA közleménye. – „Ez egy veszélyes sportág, de nagyon nehéz feldolgozni, amikor a paddockban ilyen történik. A hétvégéről röviden azt mondanám, hogy pozitívan indult a pénteki nap, aztán az időmérőn és a versenyen előjöttek azok a problémák, amikre továbbra sincs még meg a megoldás, de dolgozunk rajta. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, hogy itt volt velem a HUMDA képviseletében és segített a tanácsaival.” 

2021_round09_jerez_worldssp_friday-01818.jpeg

A Supersport-világbajnokság idénye szünet nélkül folytatódik, a hétvégén Portimaóban rendezik a következő fordulót. Utána még két versenyhétvége vár a mezőnyre Argentínában és Indonéziában.

Fotó: PS56/HUMDA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916702002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2021.09.27. 19:25:40

Végülis milyen versenyen halt meg a gyerek?
Mert máshol superbike-ot írtak, de ha jól értem, ez hülyeség.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása