Sargeant nyerte az első futamot, Hauger az F3 bajnoka
Formula–3 2021: Szocsi – 1. sprintfutam

Jó rajtjának köszönhetően rögtön az élre állt, majd onnan végig vezetve nyert a Formula–3-asok első oroszországi futamán Logan Sargeant, aki első győzelmét szerezte a szezonban. Dennis Hauger a hajrában ugyan megszorongatta az amerikait, második helye is elég volt a bajnoki címhez.

si202107020490_news.jpg

A vártnál többször pályára gördült Szocsiban a pénteki nap folyamán a Formula–3 mezőnye, mivel az időmérő edzés közben úgy döntöttek, hogy a szombati bizonytalan időjárásra való tekintettel az első sprintversenyt már péntek délután megrendezik. Így pillanatok alatt kardinális kérdéssé vált, hogy Dennis Hauger (Prema) még ma bebiztosítja-e a bajnoki címet, vagy Jack Doohan (Trident) esetleg közelebb tud férkőzni.

Az időmérő edzés végeredményének értelmében Hauger várhatta kedvezőbb helyzetből a sprintet, a negyedik helyről, míg a vasárnapi főfutamra pole-t szerző Doohan a 12. rajtkockába állhatott fel. Az élről Victor Martins (MP Motorsport) indulhatott, azonban a piros lámpák kialvását követően Logan Sargeant vette át a vezetést, az amerikai pedig több 3,5 másodperces előnyre tett szert féltávig, mire Hauger Jak Crawford (Hitech GP) és Martins mellett is elment.

Habár arra lehetett számítani, hogy Hauger öles léptekkel faragja le hátrányt, meg is torpant néhány körre a Red Bull norvég patronáltja. A Tijmen van der Helm (MP Motorsport) kigyulladó autójával előidézett virtuális biztonsági autós fázis után viszont folyamatosan közeledett Hauger Sargeantre, az utolsó körre egy másodperc alá is csökkent a különbség, ám pozíciócserére már nem került sor. Sargeant így idén először nyert, Hauger pedig a második hellyel is bajnok lett, miután Doohan a rosszul sikerült rajtja után több hibát vétve tizenötödikként végzett, azaz nullázott.

A 27. helyről indulhatott, de nem jutott sokáig, néhány kör után fel kellett adnia a futamot Tóth Lászlónak. Úgy tudni, műszaki hiba miatt esett ki a Campos Racing magyar pilótája.

Nem sokkal a leintést követően a Red Bull Junior Team közleményében a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko megerősítette, Hauger jövőre az F2-ben indul. A csapatot még nem nevezték meg, de addig is az idei szezon utolsó két futama még hátravan: a második sprintfutamot szombaton 12:40-től rendezik, míg a főfutam vasárnap 8:55-kor rajtol – mindkettőt élőben tűzi műsorra az M4 Sport.

Az első sprintfutam végeredménye:

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416699542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása