F1: Motorcsere után a rajtrács végére küldik Verstappent – hivatalos!

A második szabadedzés közben hivatalosan bejelentették, hogy már az Orosz Nagydíj hétvégéjén motort cserélnek Max Verstappen autójában. Ezzel eldőlt, hogy a világbajnoki éllovas vasárnap csak a rajtrács végére állhat fel.

si202109240238_news.jpg

Hetek óta lógott a levegőben Max Verstappen negyedik motorcseréje, de már az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy az elmúlt években rendre Mercedes-fölényt hozó oroszországi hétvége erre a legalkalmasabb időpont. Ennek ellenére még a hétvége előtt is hezitált a Red Bull, de végül a második szabadedzés kellős közepén nyilvánosságra hozták a döntést.

Ennek értelmében a Milton Keynes-i együttes nem vár tovább, Szocsiban új erőforrást helyeznek be Verstappen autójába, így az is eldőlt, hogy a vasárnapi Orosz Nagydíjnak csak a mezőny végéről vághat neki a világbajnoki éllovas. Valószínűleg az is közrejátszott a döntésben, hogy a holland eleve háromhelyes rajtbüntetéssel érkezett a két héttel ezelőtti, Lewis Hamiltonnal való balesete miatt.

Nem Verstappen az egyedüli versenyző a hétvégén, aki motorcsere miatt a rajtrács végére kerül. Még a hétvége előtt bejelentette a Ferrari, hogy Charles Leclerc megkapja a csapat továbbfejlesztett V6-osát, a cserével járó szankcióval együtt.

Az egyéni összetettben a Red Bull pilótája öt ponttal előzi a címvédő Hamiltont.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216699380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása