F1: Bottasé a második edzés – drasztikus esetben akár a pole is
Formula–1 2021: Orosz Nagydíj – 2. szabadedzés

Miközben a közvéleményt Max Verstappen rajtbüntetése tartotta lázban, Valtteri Bottas az első után az Orosz Nagydíj második szabadedzésén sem talált legyőzőre. Délután már a piros zászlók is előkerültek Szocsiban.

m281857.jpg

Annak tudatában vágtak neki a csapatok a Formula–1-es Orosz Nagydíj második edzésének, hogy amennyiben a szombati napot valóban elmossa az eső, végeredménye akár a vasárnapi futam rajtsorrendjét is adhatja. Erről persze az utolsó utáni pillanatban döntenek majd valószínűleg, ha sem szombaton, sem pedig vasárnap délelőtt nem tudják megtartani a kvalifikációt. A betétsorozatok programját részben már átrendezte a várható időjárás: az F3-asok első sprintfutamát szombat reggelről péntek délutánra hozták előrébb.

Vitathatatlan ugyanakkor, hogy pénteken az esetlegesen nagyobb tét mellett a szokásosnál aktívabban rótták a köröket a versenyzők az 5,8 kilométeres pályán. Hajszálon múlt, hogy ezt megforgásával megszakítsa – a Max Verstappenhez hasonlóan – a rajtrács végére száműzött Charles Leclerc, ám amellett, hogy a monacói elkerülte a falat, Ferrariját sem kapták telibe. Antonio Giovinazzi viszont már nem volt ennyire szerencsés, aki a 9-es kanyarban össze is törte az Alfa Romeót. Az olasz balesete miatt azonnal belengették a piros zászlókat, és miközben az óra ketyegett tovább, hosszú percek mentek kárba a TecPro-fal javítása amiatt.

Nagy változásokat már nem eredményezett az újraindítás: a délelőtti gyakorlás mintájára újabb Bottas- és kettős Mercedes-elsőség született Szocsiban. Ezúttal viszont csak 44 ezredmásodperc döntött Valtteri Bottas és a pontversenyben vezető Lewis Hamilton között, míg az edzés végén első szárnyát vesztő Pierre Gasly a harmadik időt autózta. A visszajátszásból kiderült, hogy az AlphaTauri franciája roppant szerencsétlen szögben találta el a magasított („hurka”) kerékvetőt, így vált szárnyaszegetté.

Mögöttük Lando Norris lett a negyedik, megelőzve Esteban Ocont, a már említett Verstappen a hatodik helyen végzett. A hollandot Carlos Sainz, Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Leclerc követte az első tíz sorrendjében, míg Sergio Pérez onnan kiszorulva csak a 11. helyen zárt, pedig Verstappen büntetése után kifejezetten kulcsfontosságú lenne a Red Bull számára, hogy jó tempót diktáljon a mexikói.

Feltéve, hogy az időjárás is hagyja, a harmadik szabadedzést szombaton 11 órától rendezik magyar idő szerint, amit 14 órától az időmérő edzés követ. Mindkét eseményt élőben közvetíti az M4 Sport, de hogy eseményt is látunk-e, nagyban függ az égiektől.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416699406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása