Ralikrossz-vb: Egyre szorosabb a bajnokság, Szabó kétszer is döntős

A ralikrossz-vb eddigi három fordulóján látott Hansen-dominancia után újabb versenyzők iratkoztak fel az idei futamgyőztesek listájára. Szabó Krisztián a tőle megszokott kiegyensúlyozottsággal szállította az eredményeket Rigában.

si202109190242_news.jpg

Lettországban megszakadt a Hansen-fivérek hegemóniája a ralikrossz-világbajnokságban. A duplafutamos hétvége Niclas Grönholm és Johan Kristoffersson sikereit hozta, ennek megfelelően a bajnokság élmezőnye is átalakult. Ugyan továbbra is Timmy és Kevin Hansen vezetik a tabellát – közöttük jelenleg 17 pont a különbség –, de utóbbit már csak hárompontos lemaradásban követi Kristoffersson.

si202109190456_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

Grönholm vasárnap is másodikként zárt a döntőben, így az ő lemaradása már csak 3 egységnyi Kristofferssonnal szemben. A mezőny egyetlen állandó magyar résztvevője, Szabó Krisztián mindkét napon a döntőig jutott. A Marcus Grönholm-féle GRX-Set Hyundaijával versenyző magyar pilóta egy negyedik és egy hatodik hellyel távozott Rigából, így a harmadikról az ötödik helyre csúszott vissza, Grönholmhoz képest 19 pont a hátránya.

Most háromhetes szünet következik a bajnokságban, október 9-10-én Belgiumban rendezik a szezon hatodik futamát, ami szünet nélkül követ majd a portugál hétvége.

Fotó: Jaanus Ree, @World / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016694398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása