F1: Rossz hírt kaptak Vettelék

A jelek szerint a Formula–1-ben jelenleg egyáltalán nem számolnak a németországi visszatéréssel, így Schumachernek, Vettelnek, valamint a Mercedesnek is várnia kell egy újabb hazai futamra.

gp2114_144150_ms21688.jpg

Szombat reggel jól értesült sajtóorgánumoknak köszönhetően fény derült a 2022-es Formula–1-es szezon naptártervezetére, melyből kiderült, jövőre már valóban megvalósítanak a 23 futamból álló, rekordhosszú idényt, még ha ez a csapatok szempontjából komoly logisztikai kihívásokat és nem kevesebb mint három tripla hétvégét kíván.

Azt azonban már napokkal ezelőtt, a német Sky hasábjain nyilatkozva megerősítette Stefano Domenicali, hogy a Német Nagydíj nem tér vissza egyelőre. Az elmúlt évtizedben eleve megcsappant a németországi F1-es versenyek száma: 2015-ben és 2017-ben sem rendezték meg, tavaly pedig csak a koronavírus által előidézett rendkívüli helyzetnek köszönhető, hogy a Nürburgringen lebonyolították az Eifel Nagydíjat.

nuumlrburgringsunday11.jpg

„Úgy érzem, a szervezők nem igazán mernek nagydíjat rendezni” – fejtette ki a sorozat elnök-vezérigazgatója. Ezek alapján valószínű, hogy a közeljövőben nem lesz hazai futama Sebastian Vettelnek, Mick Schumachernek és a Mercedesnek. Annak háttérében, hogy miért nem tér vissza Németországba a száguldó cirkusz, elsősorban pénzügyi okok állnak.

A Liberty Media ugyanis leszögezte, hogy csak gazdaságilag megtérülő versenyeket akarnak rendezni, emiatt a közelmúltban az Olasz Nagydíj kapcsán is aggodalmak merültek fel, Monzában ugyanis csak a befogadókapacitás felére értékesíthettek belépőjegyeket a járványügyi korlátozások miatt, ráadásul azoknak is csak a negyedét sikerült eladni.

Mint azt a Domenicali-interjút szemléző PlanetF1.com hozzáteszi, ezzel szemben a Holland Nagydíj óriási sikernek bizonyult: a versenynaptárba 36 év után visszatérő Zandvoortban a lehetőségekhez mérten sikerült maximalizálni a jegyeladásokat, és Domenicali elmondása szerint a következő három évre is sikerült értékesíteni a belépőket.

02-yeongam-saturday8-101638.jpg

Hasonló reményeket fűz a korábbi csapatfőnök a jövő májusban bemutatkozó Miami Nagydíjhoz is. Ami pedig a hosszabb távú jövőt illeti, hozzátett, elképzelhetőnek tartja, hogy Afrikába és Dél-Koreába is visszatér a bajnokság. Utóbbi országban legutóbb 2013-ban rendeztek futamot, összesen négyszer a yeongami pályán – az elsőt Fernando Alonso nyerte a Ferrarival, míg a másik hármat Vettel a Red Bull-lal.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media), Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8916693108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása