Formula–E: Szoros befutó után Di Grassi nyert, másodjára is bajnok lehet
Formula–E 2020/2021: Berlin ePrix – 1. futam

Három csapat versenyzői harcoltak a győzelemért a Berlin ePrix első futamán, de amíg az első sorból DS Techeetah-k végül még a dobogóról is jócskán lecsúsztak, Edoardo Mortara utolsó támadásait is visszaverve Lucas di Grassi győzött, aki így visszatért a bajnoki küzdelembe.

a215809_medium.jpg

Jean-Éric Vergne vezetésével a két DS Techeetah várhatta az élről a Formula–E berlini szezonzáró hétvégéjének első versenyét. Hiába rajtolt jól, Vergne és Antonio Félix da Costa kettőse csak ideig-óráig tudott az élen maradni, a rendhagyó módon, egyszer nyolc percig alkalmazható támadó üzemmód aktiválása megkeverte a kártyákat.

Pedig ezt megelőzően Vergne maga elé is engedte Da Costát, nem sokkal később azonban a francia mellé beszúrt Lucas di Grassi, így pillanatok alatt két pozíciót is veszített. Eközben a másik Audival René Rast a 12.-ről a 4. helyre kapaszkodott fel, miután a többségnél hamarabb aktiválta a támadó módot. A német kisvártatva követte brazil kollégája példáját, percekkel később pedig Da Costa sem tudta feltartóztatni az audisokat.

Az Audik után némi meglepetésre a Venturik érezhették magukat nyeregben: miután Rastnál letelt a nyolc perc, Edoardo Mortara könnyedén húzott el a háromszoros DTM-bajnok mellett. Az élmezőnyből Di Grassi tartogatta a legtovább a támadó módot, és ez bizonyult kifizetődőnek: 18 perccel a leintés előtt húzódott félre.

Di Grassi így ugyan bukta a pozícióelőnyt, a harmadik szezon bajnokát nem sokáig tudta maga mögött tartani Nato, majd amikor még két percig használhatta az extra kW-okat, Mortara mellett is el tudott húzni. Mire az ő támadó módja is lejárt, már 1,5 másodperccel vezetett Mortara előtt.

A verseny hajrájában azonban Mortara még fel tudott zárkózni Di Grassira, az utolsó kör elején mindössze hattizedes különbség volt közöttük. Szinte centiméterek döntöttek a befutónál, de hiába gyorsított ki jobban Mortara, a brazil behúzta idei második sikerét. Ennek köszönhetően megnyílt számára a lehetőség a duplázás előtt, míg a harmadik helyen Mitch Evans Jaguarját intették le.

Viszont nullázása dacára továbbra is Nyck de Vries vezeti a bajnokságot, de mögötte tíz ponton belül van Mortara, Jake Dennis (BMW-Andretti), Evans, Robin Frijns (Virgin), Di Grassi és Da Costa is, de matematikailag még a 14. helyen álló Maximilian Günther is esélyes, de ahhoz már minden eddigi káoszt felülmúló módon kellene feje tetejére állnia a Formula–E-nek, hogy a német fordítani tudjon 29 pontos hátrányából.

Vasárnap reggel újabb két szabadedzéssel folytatódik a program, amit a második időmérő edzés követ 11:30-től. A szezonzárót 15:30-as kezdéssel rendezik meg, amit az Eurosport 2-n közvetítenek élőben.

Az első futam végeredménye:

formula_e_2020-2021_berlin_r1.jpg

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416659412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása