Ralifesztivált rendeznek Zalaegerszegen

Közel félszázan adták le nevezésüket a hétvégi ZEG Rally Show-ra. Autókat és pilótákat tekintve is sokszínű lesz a mezőny, a magyar rali krémjével együtt.

butor_robert.jpg

Mint arról csütörtöki, a Braking News Motorsportnak eljuttatott közleményében beszámolt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., augusztus 8-án, vasárnap megrendezik a ZEG Rally Show-t, így mintegy két évtized után tér vissza a rali Zalaegerszegre. A nézők számára ingyenesen látogatható eseményt két helyszínen – a városban és a ZalaZONE-ban – rendezik meg, ahol összesen nyolc gyorsasági szakasz vár az indulókra.

A magyar rali több meghatározó alakját is felvonultatják: többek között Bútor Róbert is indul a Citroën C3 WRC-vel, de jelen lesz Herczig Norbert és Ferencz Ramón kettőse – a rali-Eb római futamán elért harmadik helyüket ünnepelve –, ahogyan Turán Frigyes és Csík Zoltán is érkezik az R5-ös Volkswagen Polóval és a Subaru Impreza WRC-vel. Majdnem 50-en neveztek a fesztivál hangulatú összecsapásra.

„Egy ralishowhoz hozzá tartoznak a Ladák is, Papp Arnie biztosan ott lesz. Kőváry Barna is kedvenc autómárkájával, a Trabanttal vesz részt az eseményen, de Ollé Sasa és Balog Jani is látható lesz Zalaegerszegen” – sorolta az érdekességeket szervezői oldalról Őry Tamás, a Truck Race Promotion ügyvezetője.

zeg_rallyshow_sajtotajekoztato.jpg

„Ralikrossz-autók is végigmennek a pályákon, Benyó Máté új szerzeményét hozza el a ZEG Rally Showra” – folytatta. – „Természetesen az amatőr versenyzők is indulhatnak, egészen biztos, hogy ők is látványosan autóznak majd. A ZEG Rally Show gyorsasági szakaszait kijelölt nézői pontokról lehet megtekinteni, külön családi nézői ponttal is készülnek a szervezők.”

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója arra számít, hogy több ezer ralirajongó látogat majd ki az eseményre, kiemelve, hogy a néhány héttel ezelőtt beharangozott támogatási programban a magyar ralisport tehetséges versenyzői is részt vehetnek.

Az eseménnyel párhuzamosan az ügynökség ingyenes vezetéstechnikai tréninget szervez motorosok számára. A HUMDA Moto Safety 2.0 elméleti előadásán és gyakorlati tréningjén kétszázan vehetnek részt.

Fotó: HUMDA Kommunikáció

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816650258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása