F1: Óriási bajba került Vettel, akár ki is zárhatják

Technikai kihágás miatt a kizárás veszélye fenyegeti Sebastian Vettelt, hiába ért célba a második helyen a Magyar Nagydíjon.

gp2111_142952_j5a5347.jpg

A drámai rajt után Esteban Ocon győzelmét hozta a 36. Formula–1-es Magyar Nagydíj, a leintés után azonban a franciát az egész verseny során üldöző Sebastian Vettelt vehetik elő, akár el is veszítheti a második helyét. A RaceFans cikke szerint azért vizsgálják a négyszeres világbajnokot, mert a versenyt követő technikai ellenőrzésen az üzemanyagtartályából mindössze 0,3 liternyi mintát tudtak vételezni a kötelezően előírt 1 liter helyett.

Ezzel Vettel a Technikai Szabályzat 6.6.2-es cikkelyét sérthette meg, ami kizárást is vonhat maga után, hiába állt meg, miután leintették, mielőtt még visszaért volna a Parc Fermébe. Ítélet egyelőre nem született az ügyben, a versenyirányítás annyit kommunikált vele kapcsolatban, hogy helyi idő szerint 20 óra 20 percre beidézték az Aston Martin képviselőjét. Amennyiben elveszik a második helyet Vetteltől, Lewis Hamilton lép előrébb, a dobogó legalsó fokát pedig a ferraris Carlos Sainz Jr. örökölheti meg.

Nem sokkal korábban egy másik eset miatt is a felügyelők látókörébe került Vettel, másik három versenyzőtársával egyetemben. Az LMBTQ-közösség mellett kiálló német ugyanis nem vette le a szivárványos polóját a nemzeti himnusz előtt, a pólóügy ezzel a tavalyi Toszkán Nagydíj után került elő újra. Vettelen kívül vizsgálták Valtteri Bottast, Sainz Jr.-t, valamint Lance Strollt is, mindannyian megúszták figyelmeztetéssel.

Fotó: Glenn Dunbar / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2016646298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása