F1: Kórházi ágyáról üzent a Williams tartalékosa a spái baleset után

Kulcscsont- és csigolyatöréssel „megúszta” a spái 24 órás versenyen történt balesetet Jack Aitken, míg Davide Rigon már el is hagyhatta a kórházat.

williamsf1_33743_hires.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt, súlyos baleset borzolta a kedélyeket a spái 24 órás autóverseny első órájában, amiben négy autó ütközött egymásnak a Raidillonban, ahol Anthoine Hubert halálos F2-es balesete is történt 2019-ben. Mostanra mind a négy érintettről kijelenthető, hogy a körülményekhez képest jól van.

Kevin Estre és Franck Perera esetében még a pályamenti orvosi központban megállapították, hogy nem sérültek meg komolyabban a balesetben. Azóta kiderült, hogy Jack Aitkennek és Davide Rigonnak sincsenek súlyos sérülései, utóbbi el is hagyhatta a kórházat, és csapata, az Iron Lynk Instagram-oldalán köszönte meg a támogató üzeneteket, még az éjszaka folyamán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Iron Lynx Motorsport Lab (@iron.lynx) által megosztott bejegyzés

Az eddig egy Formula–1-es futamon induló Aitken megerősítette, hogy eltört a kulcscsontja és az egyik csigolyája, de „mindent összevetve jól érzem magam, és nagyon szerencsés vagyok”. A brit-koreai versenyző szintén a közösségi oldalán mondott köszönetet a támogatásért, valamint a pályabíróknak és az orvosi stábnak. „A cél most az, hogy visszajussak az Egyesült Királyságba, hogy a lehető legjobban felépülhessek, majd visszatérhessek a volán mögé. Biztos vagyok benne, hogy a körülöttem lévőkkel jól fogom kezelni a helyzetet” – jegyezte meg.

Bejegyzésében emellett egy szomorú hírre is utalt, hiszen egy túraautó-versenyen történt baleset következtében életét vesztette egy önkéntes sportbíró a Brands Hatch-i pályán, amit a British Automobile Racing Club (BARC) jelentette be szombat este. Úgy történt a baleset, hogy miközben kirepült egy autó a pályára, egy sportbírói posztot is eltalált – a versenyzőt lábtöréssel szállították kórházba.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816645980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása