Leclerc öccse első F3-as pole-ját szerezte a Hungaroringen
Formula–3 2021: Hungaroring – Időmérő edzés

Arthur Leclerc nyerte a Formula–3-asok magyarországi időmérőjét, de meglepően jól szerepelt David Schumacher is.

unnamed_55.jpg

A Formula–1-esek szabadedzéseihez hasonlóan tikkasztó hőség jellemezte az F3-asok hungaroringi eseményeit, bizonyos pontokon a 65 Celsius-fokot is megközelítette az aszfalt hőmérséklete.

Szokás szerint két nekifutásból próbálták összerakni a leggyorsabb kört a versenyzők, és a legtöbb esetben a második próbálkozás bizonyult a jobbnak. Igaz volt ez Arthur Leclerc esetében is, aki így az F3 legújabb pole pozíciósa lett, miután 1:33.164-es idejével legyőzte csapattársát, a bajnokságban toronymagasan vezető Dennis Hauger. Tetemesnek ugyanakkor egyáltalán nem mondható a norvég lemaradása: mindössze 89 ezreddel volt lassabb a monacóinál.

Leclerc így bezsebelt négy pontot, viszont a szombati első futamon hátrébb sorolják, mivel az előző, Red Bull Ring-i fordulóról hozott magával egy háromhelyes rajtbüntetést, de a vasárnapi rajtelsőségét ez nem befolyásolja. Leclerc és Hauger kettőse mögött a Trident triója végzett, Jack Doohan, David Schumacher és Clément Novalak sorrendben.

01_arthur_leclerc_prema_racing_formula_motorsport_limited.JPG

A délelőtti szabadedzést az élen záró Alekszandr Szmoljar végül csak hatodik lett, de így is megelőzte az összetettben nála jobban álló csapattársát, Frederik Vestit, aki az osztrák főfutamon megszerezte idei első győzelmét. Az ART Grand Prix pilótái mögött Logan Sargeant (Charouz), Olli Caldwell (Prema) és Iszava Ajumu (Hitech GP) tette teljessé az első tíz sorrendjét. A fordított rajtrácsos pole Jonny Edgaré lett, miután a brit versenyző a 12. időt autózta a Carlin színeiben.

Az első sprintversenyt szombaton 10:35-től rendezik, a másodikra pedig 17:55-kor kerül sor. Tóth László mindhárom versenyt a 29. rajtkockából kezdheti majd, a Campos Racing pilótája révén kilenc év után először szoríthat magyar versenyzőnek a hungaroringi nézőközönség.

Az időmérő edzés végeredménye (első tíz):

Fotó: Prema Racing, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516643602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása