F1: Átugrották Verstappent a Mercedesek a második edzésen
Formula–1 2021: Magyar Nagydíj – 2. szabadedzés

A már-már perzselően forró körülmények eddig inkább a Mercedesnek kedveznek a Hungaroringen, igaz, a brackley-iek autói nem a megszokott sorrendben zártak a második szabadedzésen.

f1_2021_magyar_nagydij_valtteri_bottas_mercedes_szigetvary_zsolt_mti.jpg

Eszméletlen forróság tombol a mogyoródi versenypályán, a délutáni második szabadedzésen rekordértéket ütött meg az aszfalthőmérséklet a 62 Celsius-fokkal. Viszont még ez sem billentette ki a mezőnyt, kisebb hibáktól eltekintve eseménytelen volt a gyakorlás, ami végül a két Mercedes elsőségét hozta. Az időmérős szimulációk során Valtteri Bottas autózta a leggyorsabb kört, a finn 1:17.012-es körétől 27 ezredmásodperccel maradt el csapattársa, Lewis Hamilton.

A világbajnoki címvédőt riválisa, a pontversenyben vezető Max Verstappen követte a harmadik helyen, noha a holland délelőtt még a leggyorsabbnak bizonyult – ezúttal 3 tizedmásodperc volt a hátránya. Némi meglepetésre Esteban Ocon ért oda a negyedik helyre az Alpine-nal, a legjobb ötbe még Sergio Pérez (Red Bull) fért be, kiszorítva onnan Pierre Gaslyt (AlphaTauri) és Fernando Alonsót (Alpine), míg a top 10-es lista alján az Aston Martin párosa, Sebastian Vettel és Lance Stroll fogta szendvicsbe Lando Norrist (McLaren).

A délelőtti első edzéshez képest valamelyest visszaesett a Ferrari, a maranellói gárda egyik autójával sem jutott a legjobb tíz közé, de csak épphogy, mert Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. a 11., illetve a 12. leggyorsabb idővel zárták a napot. Cunoda Juki sokáig nem gördülhetett pályára korábbi balesete miatt, a javítások egészen az utolsó percekig elhúzódtak. A japán újonc egyetlen mért ideje a 17. helyre volt elegendő.

Legközelebb szombaton gördül pályára a Hungaroringen az F1 mezőnye: a harmadik, egyben utolsó gyakorlás délben kezdődik, az időmérő edzésre pedig 15 órától kerül sor. Valamennyi eseményt a Duna közvetít élőben a tokiói olimpiai által előidézett, rendkívüli helyzet miatt.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516643544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása