F1: Elfogadhatatlannak tartja Hamilton a magyar pedofiltörvényt

Az itthoni LMBTQ-közösségnek üzent a hétszeres világbajnok a Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt.

m275881.jpg

Hazánkban és azon kívül egyaránt nagy port kavart a nyár elején elfogadott pedofiltörvény, a Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt Lewis Hamilton élesen bírálta miatta a magyar kormányt. Ezzel összefüggésben csütörtöki Instagram-sztorijában írta:

Mindenkihez szólok, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj előtt szeretném kifejezni támogatásomat azok felé, akiket érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető, hogy a hatalmon lévők ilyen törvénnyel álljanak elő. Mindenki megérdemli a szabadságot, függetlenül az identitásától, valamint attól, hogy kit szeretnek. Arra biztatom az embereket, hogy a következő népszavazáson védjék meg az LMBTQ-közösség jogait. Nagyobb támogatásra van szükségük, mint valaha. Szeressétek azokat, akik körülvesznek titeket, mert a szeretet mindig győz.

Nem ez az első eset, hogy Hamilton közügyekben nyilvánít véleményt. Harcol a színes bőrűek jogaiért is, olyannyira, hogy az ennek apropóján létrehozott bizottsága első jelentésének hatására már a Formula–1 is lépéseket tesz annak érdekében, hogy a hátrányosabb helyzetben lévő kisebbségek is lehetőséget kapjanak a bajnokságban.

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416642248

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása