F1: Felülvizsgáltatja a Red Bull Hamilton büntetését

Hivatalos kérelmet nyújtott be a Red Bull az FIA felé, mellyel egyértelműen az a céljuk, hogy felülvizsgáltassák Lewis Hamilton – általuk enyhének vélt – büntetését.

11-sunday-silverstone.jpg

Már több mint egy hete beszédtéma az F1-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton koccanása, ami a holland kieséséhez, később pedig – a tíz másodperces büntetés ellenére – a brit futamgyőzelméhez vezetett a Brit Nagydíjon. Korábbi ígéretét beváltva azonban a Red Bull az ügy felülvizsgálatát kéri, ezt hivatalosan jelezték is a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé – írja a RaceFans.

Ugyanis a Red Bullnál, amióta megtörtént az eset, rendre azt hangoztatják, hogy túlságosan enyhe büntetést kapott Hamilton. Erről Christian Horner, a bikások csapatfőnöke még pénteken is írt a csapat weboldalán vezetett rovatában, aláhúzva, hogy több mint félmilliárd forintnak megfelelő, 1,8 millió dolláros kár érte a Red Bullt az első körös balesetben, ennyire összetört Verstappen autója.

Be is idézték az érintetteket egy online meghallgatásra, melyre csütörtökön, délután 16 órától kerül sor, tehát még a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt. Lehetőséget biztosít arra a szabályzat, hogy felülvizsgálják az ügyet, de csak abban az esetben, ha a Red Bull olyan bizonyítékokat nyújt be, amik a döntéshozatalkor még nem álltak a versenyfelügyelők rendelkezésére, továbbá relevánsak az incidens szempontjából.

Silverstone-ban az időbüntetésen felül két büntetőpontot is kapott Hamilton. Hogy ennél is súlyosabb szankcióban részesítik-e a hétszeres világbajnokot az esetleges újabb tárgyalás eredményeként, az már a jövő zenéje lesz.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916639910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quattroman 2021.07.28. 16:15:18

A holland ugyanannyira benne volt a balesetben az erőszakos stílusával. Hányszor csinált már ilyet.
Most ő húzta a rövidebbet.

somebody123 2021.07.28. 16:33:59

@Quattroman: teljesen egyet értek Veled. Addig feszegette a pofonzsákot, amíg kinyilt.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása