Supersport-vb: Pontszerzésekkel kezdett új csapatánál Sebestyén Péter

Értékes pontokkal távozott visszatérő hétvégéjéről, a Supersport-világbajnokság asseni fordulójáról a HUMDA-támogatott Sebestyén Péter, aki még így sem elégedett maradéktalanul.

2021_round04_assen_worldssp_race1-05268.jpg

Alig néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. hathatós támogatásával, de immár a regnáló világbajnok Evan Bros. Racing Team színeiben tért vissza Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság mezőnyébe. A 27 éves motorversenyző a hollandiai Assenben, vagyis a motorsport katedrálisában kezdhette meg idei szezonját.

Sikeres teszteket és felkészülést követően állt munkába újdonsült csapatánál, ennek ellenére a pénteki edzéseken nem sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, így a pénteki nap az adatgyűjtésről szólt főként. Miután az idei évtől már nem tartanak harmadik szabadedzést, rögtön az időmérő edzés következett, ahol bukott az 56-os számú Yamahával, így a 14. helyről várhatta a folytatást.

fksojuni.jpeg

Végül dupla pontszerzéssel zárta a hétvégét, mert a szombati első versenyen 11., a vasárnapi második futamon pedig 12. lett. Eddig szerzett kilenc pontjával a 18. pozícióban áll az egyéni összetettben. Csapattársa, az összetett tabella második helyén álló Steven Odendaal szombaton felállt a dobogó második fokára, míg vasárnap elesett, így Sebestyén mögött, a 13. helyen szelte át a célvonalat – ezzel a dél-afrikai hátránya 44 pontosra nőtt az éllovas Dominique Aegerterrel szemben, aki mindkét futamot megnyerte.

„Nyilvánvalóan nem teljesen így képzeltem el a bemutatkozó hétvégét, bár a csapat az elejétől fogva hangsúlyozta, hogy fogjam fel a mostani versenyeket úgy, mint az első igazi tesztem. Ma kicsit jobb volt a feeling a motorommal, illetve most már viszonylag tisztán látszik, hol kell előre lépnünk a beállítások tekintetében. Érzem, hogy nagyon jó gépen ülök, de még nem sikerült ezt kihasználnom. A mérnököm most visszavonul elemzeni az adatokat és meglátjuk, hogyan tudjuk legközelebb a stílusomhoz jobban igazítani a motort. Én úgy gondolom már Mostban tudunk majd szintet lépni!” értékelte visszatérő hétvégéjét Sebestyén a médiacsapata által a Braking News Motorsportnak eljuttatott közleményben.

A Supersport-világbajnokság idei szezonja két hét múlva folytatódik, a következő fordulót a csehországi Mostban rendezik.

Fotó: HUMDA / PS56 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516639010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása