Tehetséges magyar autó- és motorversenyzőket karolnak fel

Támogatási rendszert hoz létre a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. annak érdekében, hogy felkutassa és felkarolja a legtehetségesebb magyar autó- és motorversenyzőket.

michelisz_norbert_talmacsi_gabor_palkovics_laszlo_weingartner_balazs_szujo_zoltan.jpg

A program első pályázati időszaka várhatóan 2021 őszén indul, és kezdő szinttől nyitott lesz minden autó- és motorsport szakág versenyzője számára. Szeretnék megtalálni a jövő autó- és motorversenyzőit, akik Talmácsi Gábor és Michelisz Norbert méltó utódai lehetnek – közölte csütörtökön egy sajtótájékoztatón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

A szervezetnek az említett két versenyző is igazgatósági tagja. Michelisz szerint az új rendszerrel nagyobb eséllyel találhatják meg a tehetségeket, majd később fejlesszék őket. Költséghatékony eszköznek nevezte a szimulátorokat, ami jó előszűrőként működhet a kiválasztásnál. Információik szerint csaknem száz versenyzőt kezelnek támogatásra esélyesként.

Nemrég jelentették be, hogy Sebestyén Péter a HUMDA közreműködésével folytatja pályafutását a Supersport-világbajnokság legjobb csapatánál, a 2019-es és 2020-as világbajnok olasz Bardahl Evan Bros csapatnál. Ő az első versenyző, aki a HUMDA támogatását élvezheti.

A HUMDA-t az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) alapította, a társaság a tárca 100 százalékos tulajdonában van – teszi hozzá az MTI. Az ügynökség a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában, emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében.

Fotó: HUMDA

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9816635640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása