Eladták a Formula–2 és a Formula–3 egyik legerősebb csapatát

Sajtóértesülések szerint (nem is olyan kis részben) gazdát cserélt a Formula–2-ben és a Formula–3-ban, de még a Formula–4-ben is szép sikereket elérő Prema.

unnamed_54.jpg

Az Iron Lynx – szintén olasz – sportautó-csapattal összebútorozva tulajdonost váltott a Prema – írja a Motorsport.com. A szakoldal értesülése szerint a csapatfőnöke René Rosin, valamint édesapja, az alapító Angelo Rosin – részvényeiket megtartva – az utánpótláskategóriákban sikereket szép számmal halmozó alakulat kötelékében marad, Lawrence Stroll viszont minden érdekeltségén túladott, aki jelenleg az Aston Martin F1-es csapatának tulajdonosa.

A kanadai milliárdos még évekkel ezelőtt vásárolta be magát a Premába, amikor fia, Lance még csak a szárnyait próbálgatta a formulaautózás. Az ifjú Stroll később az olasz F4-ben és az F3-as Európa-bajnokságban is győzött, immár ötödik évét tapossa a Formula–1-ben. A többségi tulajdonrészt a svájci DC Racing Solutions veszi át Strolltól, mely az amatőr versenyző Deborah Mayer tulajdonában áll, négyedmagával vett részt az Iron Lynx 2017-es alapításában.

Az Iron Lynk az endurance-világbajnokság (WEC) mellett az európai Le Mans-szériában (ELMS) és a GT World Challenge Europe-ban, de még az olasz Formula–4-ben is érdekelt. A tervek szerint a mostani megállapodással a két alakulat egy olasz álomcsapatot alkot majd, mely további programokon töri a fejét.

A tulajdonosváltás tényét hivatalosan nem erősítették meg a Motorsport.com szerint, noha július 1-én a Prema kiadott egy közleményt, mely a Braking News Motorsporthoz is eljutott. Ebben az áll, hogy a Prema és az Iron Lynx egyesíti erőit, és mindkét csapat együttes irányítás alá kerül a DC Racing Solutions által.

Az elmúlt években számos F1-es versenyző megfordult a Premánál: Strollon kívül Charles Leclerc, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Antonio Giovinazzi és Mick Schumacher is az olasz alakulatnál pallérozódott, de jelenleg is neves tehetségeket sorakoztat fel a gárda Robert Svarcman, Oscar Piastri, Dennis Hauger, Arthur Leclerc vagy éppen Olli Caldwell személyében.

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616616444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása