F1: Elhunyt Carlos Reutemann, a Ferrari és a Williams egykori versenyzője

Hosszú betegség után távozott az élők sorából Carlos Reutemann, aki tíz éven át tartó Formula–1-es pályafutása során – legendás csapatoknál is versenyezve – tizenkétszer nyert. Később politikai vizekre evezett, 79 évet élt.

carlos_reutemann_walkins_glen_ferrari_1978-gyasz.jpg

Többször is kórházba szállították az elmúlt hónapokban Carlos Reutemannt, május több mint két hetet töltött az intenzív osztályon emésztőrendszeri vérzés és vesealulműködés miatt. Úgy tűnt bár, javul az állapota, a hét elején ismételten intenzív ellátásra szorult, majd magyar idő szerint a szerda esti órákban erősítették meg, hogy Carlos Reutemann 79 éves korában elhunyt. Egészségügyi problémái azzal a májtumorral hozhatóak összefüggésbe, amit 2017-ben diagnosztizáltak nála – írja az argentin versenyző halála kapcsán a Motorsport.com.

Reutemann halála óriási veszteség Argentínának, hiszen az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangio után ő volt az ország második legsikeresebb Formula–1-es versenyzője. 1972-től 1982-ig, tíz éven át versenyzett a királykategóriában, ez idő alatt a Brabham, a Ferrari, a Lotus és a Williams színeiben is megfordult, összesen 146 futamon állt rajthoz. Pályafutása során összesen 12 nagydíjon győzött, legjobb évét 1981-ben zárta, mindössze egyetlen ponttal kikapva a világbajnok Nelson Piquet-től.

További három alkalommal – 1975-ben, 1978-ban és 1980-ban – végzett harmadikként az összetettben, a nevéhez fűződik emellett 46 dobogós helyezés, hat pole pozíció, valamint hat leggyorsabb kör is. 1982-ben már az első két verseny után visszavonult az F1-től, és azon kívül, hogy kétszer is rajthoz állt a ralivilágbajnokságban, ezután már a politikával foglalkozott az argentin. Szülőhazájában egy ideig Santa Fe tartományának kormányzójaként is tevékenykedett.

Nyugodjon békében, hozzátartozóinak pedig őszinte részvétünk!

Fotó: Bill Walendzinski / Wikimedia

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816615520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása