F1: Még nem tett le az idei évről a Mercedes, fejlesztésekkel készül

Ausztriai gyengélkedése és idei tervei kapcsán is tiszta vizet öntött a pohárba a Mercedes. Toto Wolff korábbi kijelentéseivel „ellentétben” a bajnokcsapat korántsem engedte el a 2021-es szezont, az Osztrák Nagydíjtól pedig azt remélik, hogy választ kapnak több megválaszolatlan kérdésükre is.

m272205.jpg

Először akadt igazán komoly kihívója a Mercedesnek a 2014 óta íródó V6-os hibridérában, a pályán és azon kívül vívott küzdelemben azonban jelenleg a Red Bullnál az előny, mely négy futamot nyert zsinórban – hármat az egyéni összetettben vezető Max Verstappennel, egyet pedig a csapathoz újonnan leigazolt Sergio Pérezzel –, kereken 40 ponttal előzve a hétszeres világbajnok konstruktőrt.

A Stájer Nagydíj hétvége folyamán Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke arról beszélt, hogy már teljesen 2022-re fókuszálnak, minden erőforrást a következő érára összpontosítva. Utólag azonban James Allison, a brackley-iek napokon belül leköszönő technikai igazgatója pontosított Wolff kijelentését. Tulajdonképpen megerősítette, hogy még a Mercedes tarsolya sem ürült ki, fognak még bevetni fejlesztéseket azért, hogy életben tartsák világbajnoki reményeiket.

„Van néhány dolog nálunk, amivel a következő versenyeken gyorsabbá válhat az autónk. Reménykedünk benne, hogy hatékonynak is bizonyulnak” – mondta Allison az F1 Nation podcast legutóbbi adásában, amit a Motorsport.com szemlézett. Arra a kérdésre, hogy mostani megjegyzései ellentétben állnak-e Wolff korábbi gondolataival, így felelt: „Nem hiszem, hogy ez a két dolog egymással ellentétben állna. Ahogyan azt sem, hogy Toto pontosan ezt mondta.”

m235616.jpg

„Amire Toto rámutatott, az az, hogy a jövő évi szabályváltozások óriási figyelmet igényelnek. Tehát a gyárban leginkább a következő évre összpontosítanak, a jövő évi teljesítmény megtalálására” – tette hozzá a szakember, aki júliustól technikai vezérigazgató lesz a csapatnál, új szerepében pedig szintén a 2022-ben kezdődő, új érára terelődik a hangsúly.

Allison aláhúzta, hogy ez sem azt jelenti, hogy idén már nem fognak fejlesztést bevetni, a csapatnál aerodinamikai és motorikus szempontból is remélnek fejlődést. „Reméljük, hogy ami a motort illeti, néhány dolgot, ami nem annyira rendezett, mint szeretnénk, sikerült még helyrehozni, mert a szezon még mindig él, a helyzet pedig forró” – mondta, megjegyezve, hogy megnehezítette a csapat dolgát a padlólemeznél alkalmazott szigorítások. – „Talán ez bonyolultabbá is tette az életünk, mint azt reméltük.”

Az előző hétvége után a pályamenti mérnöki feladatokat vezető Andrew Shovlin elismerte, hogy egy „flúgos” beállítás lassította vissza a Mercedest, a bevállalós hozzáállás azt remélték, hogy egy körön és hosszabb etapokban is tovább gyorsulhat a W12-es. Shovlin felvetéseire Allison úgy reagált, hogy valószínűleg csak nyelvbotlás volt a részéről, mert a beállítás nagyon hasonlított az eddigiekhez, és csak próbáltak egyensúlyt találni az egykörös teljesítmény és a versenytempó között.

m272199.jpg

„Ha sikerült is elérnünk ezt a kompromisszumot, amire vágytunk, megválaszolatlan kérdések sorához vezet. Ezeket meg tudjuk majd válaszolni, ha a hétvégi futamon visszatérünk ugyanarra a pályára” – folytatta Allison. – „Úgy gondoljuk, gyorsabbak leszünk, de nem kompromisszumok nélkül. Hogy javulunk-e, meglátjuk majd.”

Fotó: LAT Images, Wolfgang Wilhelm / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016608120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása