Az Audival és a Porschével ül le egyeztetni az új motorokról az F1

A Red Bull Ringen vitatják meg a Formula–1 jövőjét az új erőforrások szempontjából. A megbeszélésen azonban nem csak a jelenlegi motorgyártók vesznek részt.

m21_2268_fine.jpeg

Mint ismert, 2025-től új motorformulára váltanak a Formula–1-ben, mintegy tíz év után búcsúztatva az 1,6 literes, V6-os hibridmotorokat. Konkrét részleteket továbbra sem tudni, de jelentős eltérésekre nem kell számítani, a váltás elsősorban arra irányul, hogy a mostani technikát kevésbé komplexé, költséghatékonyabbá alakítsák. Ennek jegyében dobják a hőenergia-visszanyerő rendszert (MGU-H), így az akkumulátor mellett csak a mozgásienergia-visszanyerő (MGU-K) fog energiát termelni a hajtásláncnak.

Sajtóértesülések szerint a részleteket az Osztrák Nagydíj szombati napján, július 3-án vitatják meg. Arról ír a Motorsport Week, hogy az ülésen részt vesz a sorozat elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, sportigazgatója, Ross Brawn, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, valamint a jelenlegi motorgyártók képviselői.

A portál értesülései szerint azonban nemcsak Ola Källenius (Daimler), Luca de Meo (Renault), John Elkann (Ferrari) és Dietrich Mateschitz (Red Bull) vesz részt, hanem az Audi és a Porsche egy-egy képviselője is jelen lesz a megbeszélésén. A Volkswagen-konszern alá tartozó márkákat vezérigazgatóik, Markus Duesmann és Oliver Blume fogják képviselni.

A Volkswagen-csoport korábban már mutatott érdeklődést a Formula–1 iránt, a dízelbotrány kirobbanása előtt már közel állt ahhoz, hogy megállapodjon a Red Bull-lal. A milliárdos bírság miatt azonban el kellett vetnie az ötletet a cégcsoportnak. Úgy tudni, komoly esély mutatkozik arra, hogy valamelyik gyártó csatlakozzon a sorozathoz. Korábban már pedzegették, hogy a Porsche lehet a Red Bull motorpartnere a jövőben.

Ahogyan arról a Braking News Motorsport is beszámolt, az idei év végén a Honda kiszáll a bajnokságból, az erőforrások befagyasztásának köszönhetően azonban a Red Bull a japánok erőforrásával tudja folytatni az F1-ben, az viszont változatlanul kérdéses, hogy a 2025 utáni időszakra mik a jelenleg a világbajnoki címért harcoló Milton Keynes-iek tervei.

Fotó: Porsche AG

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116607804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása