WTCR: Büntettek a futam után, Tassit is elővették

Három versenyzőt, köztük Tassi Attilát is megbüntették a túraautó-világkupa első estorili futama után, de még csak pozíciót sem veszített vele.

c7d34bd15cecc510faaaa45bd513aca0.jpg

A kettős dobogó után a magyar szurkolókban maradandóbb nyomot hagyhatott a túraautó-világkupa második estorili futama, mint az első, ami viszont kétségkívül eseménydúsabb volt, több kisebb-nagyobb incidenst is hozott a pályán. Összesen három versenyzőt büntettek utólag:

  • a Zengő Motorsport spanyolja, Mikel Azcona 10 másodperces időbüntetést kapott, amiért kilökte Luca Engstlert, így a hatodikról a tizedik helyre esett vissza;
  • nem úszta meg Tassi Attila sem, akinek az idejéhez 5 másodpercet írtak hozzá, amiért – vélhetően az előzése során – kiszorította Thed Björköt a pályáról;
  • a rajtnál balesetet okozó, így Michelisz Norbert kiesésében is szerepet játszó Néstor Girolamit pedig rajtbüntetéssel sújtották: az aragóniai első futamon három hellyel sorolják hátrébb a Münnich Motorsport argentinját, emellett két büntetőpontot is bevéstek neki.

A jó hír az, hogy Azcona büntetésének köszönhetően, a saját szankciója ellenére megtarthatta a hetedik helyet Tassi Attila, nem beszélve a második futamon aratott győzelméről, amivel a sorozat valaha volt legfiatalabb győztese lett. Így a bajnokságban is maradt holtversenyben második a Münnich Motorsport magyarja.

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316606624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása