Nehéz hétvégén mentett értékes pontokat Kovács Bálint

A dobogó ugyan nem jött össze a H-Moto Team élversenyzője számára a New2Project csapatával a spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) aragóniai fordulóján, de az összetettben még így sincs rossz helyzetben.

2021-06-22_kovacs_balint3.jpg

Alig egy héttel korábban még élete első Le Mans-i 24 órás versenyén vett részt – nem is akármilyen körülmények között – Kovács Bálint, az elmúlt hétvégén már újra a spanyol Superbike-bajnokságban kellett bizonyítania. A H-Moto Team gondozásában álló, a sorozatban ugyanakkor a New2Project versenyzőjeként induló Kovács éllovasként érkezett meg az aragóniai versenypályára, dobogóra azonban nem sikerült állnia.

A 19 éves versenyző mentségére szóljon, hogy korábban még nem járt ezen a pályán, a változó időjárási körülmények pedig a beállítások szempontjából sem kedveztek. Kategóriájában ennek ellenére a legjobb volt a kvalifikáción, a rossz gumiválasztás csak nyolcadik lett. Mint kiderült a H-Moto Team keddi közleményéből: a csapatnál nem vették észre, hogy időközben csökkentettek a futam körszámán, így – a körülményekre való tekintettel – elölre száraz, hátulra pedig vizes pályára alkalmas abroncsokat szereltek fel.

2021-06-22_kovacs_balint1.jpg

Vasárnap már száraz körülmények fogadták a mezőnyt, Kovács ötödikként végzett a második futamon, így azonban át kellett adnia a vezetést az Open 1000-es kategóriában, viszont csak egyetlen pont a lemaradása Marc Miralles mögött. Egyébként a kategóriában mindkét verseny Markus Reiterberger győzelmét hozta.

Idén ez volt Kovács eddigi leggyengébb hétvégéje, hiszen a jerezi szezonnyitón ő duplázott, míg Navarrában gyomorrontása ellenére dobogóra állhatott. „Nagyon magasra tettem magam elé a lécet ezen a hétvégén, ami így utólag belegondolva nem volt szerencsés. Ugyanakkor először voltam ezen a pályán, így összességében nem lehetek elégedetlen” – fogalmazott Kovács a közleményben.

„Kétségtelen tény viszont, hogy a szombati futam előtt figyelmetlenek voltunk, nem figyeltünk arra, hogy a szabályok szerint csak az eredeti körszám helyett annak csak a 75 százalékát, azaz tizennégy kör helyett csak kilencet teljesítünk” – folytatta a H-Moto Team magyar pilótája. – „Eltaktikáztuk a verseny előtti gumiválasztást, és ennek köszönhetően esélyem sem volt arra, hogy a dobogós helyekért csatázzak. Vasárnap aztán végleg kiderült, addig tudok nagyon gyors lenni, amíg van tapadása a hátsó abroncsnak, ahogy elkezd fogyni a gumi, úgy esik vissza a tempóm.”

2021-06-22_kovacs_balint2.jpg

„Rájöttünk arra is, hogy nem lehetek eredményes egy pályán, ha előtte nem tesztelek rajta” – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a hátralévő helyszínék mindegyikén fog már tesztelni a versenyhétvégék előtt. Legközelebb Barcelonában fog versenyezni, ahol egy nap múlva tartják az ESBK következő fordulóját. „Így minden esélyem meglesz arra, hogy az utolsó méterekig harcolni tudjak az összetett bajnoki címért az Open 1000 kategóriában” – tekintett előre.

A spanyol Superbike-bajnokság pontversenyének állása (Open 1000 kategória): 

  1. Marc Miralles (spanyol, BMW) 86 pont
  2. Kovács Bálint (magyar, Yamaha) 85 pont
  3. Ville Valtonen (finn, BMW) 85 pont
  4. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 80 pont
  5. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 78 pont
  6. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 71 pont.

Fotó: Iván Terrón / H-Moto Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816601598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása