Legendás pályán triplázott Keszthelyi Vivien

Mindhárom versenyen pontot szerzett az Euroformula Open belgiumi hétvégéjén Keszthelyi Vivien.

vivien-keszthelyi_f3-euroformula-open_formula-3_belgium_spa_hungarian-racing-driver_2_-2.jpg

Időjárás tekintetében ezúttal sem hazudtolta meg a Formula–1-es Belga Nagydíjnak is otthont adó Spa-Francorchamps-i aszfaltcsík, ahol ezúttal az Euroformula Open idei harmadik állomását rendezték. A kezdetleges jégesőt és vihar kánikula váltotta, még az áram is elment egy időre a pálya területén, ami csúszást eredményezett a programban.

Formula–3-as szereplésük okán Jak Crawford és Rafael Villagomez is hiányzott a mezőnyből, viszont két újonc (Christian Mansell, Matthias Lüthen) érkezett, így Keszthelyi Viviennel együtt ezúttal is 12-en próbáltak szerencsét a hétvégén.

A Team Motopark színeiben versenyző Keszthelyi egy nyolcadik és két tizedik hellyel távozott Spából. Úgy szerezte eddigi legjobb eredményét az első futamon, hogy négyen is kiestek előle, többek között csapattársa, a bajnoki listavezető Cameron Das. A másik két futamon Lüthen volt az utolsó célba érő, de a második versenyen Enzo Scionti is mögötte végzett.

vivien-keszthelyi_f3-euroformula-open_formula-3_belgium_spa_hungarian-racing-driver_4.JPG

„Fantasztikus versenyhétvégén vagyok túl! Hihetetlen érzés, a hétvégén minden sikerült és a szerencse is mindvégig mellettünk állt. Új tapasztalatokkal és rendkívül fontos pontokkal sikerült mind a három versenyt zárnom. Nagyon köszönöm a csapat minden tagjának, a mérnökömnek, a szerelőimnek, minden támogatómnak, akik ezt lehetővé tették, és természetesen a szurkolóimnak, hiszen nélkülük nem sikerült volna” – összegezte hétvégéjét a VRS Sport Group hétfői közleményében Keszthelyi.

Mindhárom futamot a brit Louis Foster nyerte, aki így 19 pontosra olvasztotta lemaradását Dasszal szemben; az amerikai végül két második hellyel fejezte be a hétvégét. A tabella harmadik helyén a malajziai Nazim Azman áll, aki mindhárom versenyen dobogóra állt.

Két hét múlva az imolai pályán tartják a bajnokság következő futamait, a folytatást a tabella 13. helyéről várja Keszthelyi, aki az eddig minden fordulón rajthoz állók között a leghátrébb áll.

Fotó: VRS Sport Group

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416600454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása