Nagy Dániel: Soha nem mentem még csak hasonló autóval sem

Azzal, hogy az ETCR-ben folytatja pályafutását, új kihívással szembesül Nagy Dániel. Ugyanakkor a magyar versenyző leszögezte, nem azért jött az elektromos sorozatba, hogy „csak szórakozzak a kormány mögött”.

dsc09538_1.JPG

Magyarországon elsők között számolt be arról a Braking News Motorsport, hogy egyedüli magyar versenyzőként Nagy Dániel is versenyezni fog a most hétvégén induló ETCR-ben, méghozzá a Cupra gyári támogatását élvező Zengő Motorsporttal – és mint az szerdán reggel kiderült, a Romeo Ferraris együttműködő partnereként a M1RA is érintett a sorozatban, csak az egykor Michelisz Norbert által alapított csapat így az Alfa Romeo Giuliákért fog felelni.

„Óriási dolog magyar versenyzőként, magyar csapatban, gyári támogatott státuszban részt venni egy ilyen különleges, kiemelt bajnokságban. Az autót a versenyhétvégén fogom kipróbálni először, ami komoly kihívás, hiszen a csúcsteljesítménye megközelíti a 700 lóerőt. Ez természetesen a világ legerősebb túraautójává teszi a CUPRA Leon e-Racert” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Nagy a menedzsmentje által kiadott közleményben.

Minden új. A bajnokság lebonyolítása, az autó, én pedig soha nem mentem az ETCR-autóhoz még csak hasonló versenyautóval sem. Biztosan idő kell mire minden összeáll, azt viszont garantálhatom, nem azért kaptam ezt a lehetőséget, hogy csak szórakozzak a kormány mögött, és gyorsulgassak az autóval

– jelentette ki a 23 éves versenyző, aki korábban szabadkártyásként dobogóra állt a WTCR-ben, míg a TCR Európa-kupában futamot is nyert. – „A csapat és az autó gyártója, a Cupra is eredményeket vár tőlem, én pedig készen állok harcolni az elemekkel! Köszönöm a lehetőséget a Zengő Motorsportnak és a Cuprának, vasárnap a képernyők előtt találkozunk.”

Az a kivételes helyzet áll fenn, hogy két magyarországi sportcsatornán is követhetjük Nagy futamait, azokat ugyanis az Eurosport és a Sport TV is élőben közvetíti majd. Az öt fordulóból álló bajnokság nyitányát az olaszországi Vallelungába rendezik – Nagy szerdán reggel Instagram-sztorijában már Rómából jelentkezett be –, a Hungaroringen pedig augusztus 20-22. között fog versenyezni a mezőny, a WTCR-hétvége betétsorozataként.

Fotó: Nagy Dani (a nyitóképen még a Cupra León Competición szerepel)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316595242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása