F1: Elmaradt az újabb nyitás – mi lesz a Brit Nagydíjjal?

A járványügyi adatok romlására való tekintettel elmarad az újabb nyitás az Egyesült Királyságban, sajtóértesülések szerint ez azonban nem sodorja veszélybe a Brit Nagydíjat – még a teltház sem elképzelhetetlen.

m204038.jpg

Miután az utóbbi hetekben újra romlottak a járványügyi adatok a delta variáns terjedésének hatására, hétfőn kiderült, hogy négy héttel, július 19-re halasztották a nyitás következő lépcsőfokát Nagy-Britanniában. Korábban többször is hangsúlyozták, hogy teltházas Brit Nagydíjjal számolnak július közepére, a RaceFans értesülései is azt támasztják alá, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök esti bejelentése ellenére komolyabb mértékben nem érinti ezeket a terveket.

Ez részben annak is köszönhető, hogy a Formula–1-es verseny is része a kormány egyik legújabb programjának, melynek keretében azt térképezik fel, milyen hatással van a járványügyi adatokra, ha a tömegrendezvények esetében lazítanak a távolságtartási szabályokon – a tanulmányi fázis még áprilisban, az angol labdarúgó-bajnokság eseményeivel vette kezdetét.

Tavaly mindkét silverstone-i futamot zárt kapuk mögött rendezték meg a koronavírus-járvány miatt, míg 2019-ben 141 ezren látogattak ki a versenyre. Úgy tudni, jegyeladások tekintetében idén is óriási érdeklődés övezi a Brit Nagydíjat, ami a sprintfutamok debütálása miatt is sokak érdeklődését felkeltheti. A Motorsport Week cikke megjegyzi, akár a teltházas verseny is zöld jelzést kaphat.

A silverstone-i pálya a jegyvásárlóknak egy hétfői e-mailjében azt kommunikálta, hogy rendületlenül bíznak abban, hogy a rajongók visszatérhetnek a 2021-es Brit Nagydíjon. Ezzel kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések az illetékes minisztériumokkal.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616593820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása