Minden jó, ha a vége jó – Kiss újra oktatott a Hungaroringen

Amennyire rosszul alakult a szombat Kiss Norbi számára, a vasárnap ennél jobban nem is alakulhatott volna a számára. Egymás után kétszer vitte győzelemre a Révész Racing MAN-jét, hazai pályán, hazai közönség előtt.

dsc_9804.jpg

Biztonsági okok miatt nem pótolták a szombati második versenyt, így az időtervnek megfelelően alakult a kamion Európa-bajnokság hungaroringi nyitányának vasárnapja. Kiss Norbi vasárnap délelőtt is a pole-ba repítette a Révész Racing MAN-jét, 2:17.819-es idejével több mint négy tizedmásodpercet vert a szezonnyitót megnyerő márkatársára, a német Sascha Lenzre, a harmadik helyen pedig több mint fél másodperces hátrányban a spanyol Antonio Albacete zárt.

A kora délutáni órákban rendezett harmadik futam elején Kiss könnyedén rugaszkodott el az élről, így Lenz maradt a második helyen, a harmadikra viszont Adam Lacko kapaszkodott fel a Freightlinerral. Innentől fogva az volt az egyetlen kérdés, hogy hány másodpercet ver a mezőnyre Kiss, ugyanis folyamatosan növelte előnyét. Hibátlan versenyzésének köszönhetően végül 8 másodperccel előzte a befutónál Kiss Lenzet, a dobogó legalsó fokára pedig Lacko állhatott fel.

dsc_9734.jpg

A fordított rajtrácsos, utolsó versenyt Lacko csapattársa, Téo Calvet kezdhette az élről, míg Kiss a nyolcadik rajtkockából indulhatott. Nem teketóriázott sokáig a kétszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző: az első kanyarnál a külső ívet választotta, így előnyösebb helyzetbe került a kettesnél – az első kört hatodikként fejezte be, rövidesen pedig már a harmadik helyen haladt.

Egy másodpercen belül autózott egymáshoz képest az első három helyezett a táv feléhez közeledve, viszont Stephanie Halm és Adam Lacko csatájából Kiss profitált a legtöbbet. Kettejük pengeváltását kihasználva ugyanis a nyolcadik kör elején elment a freightlineres mellett, két körrel a vége előtt pedig a vezetést is átvette: ugyanúgy a célegyenes végén szúrta be a kamiont Halmnak.

Le is szakította magáról a leintésig a Halm-Lacko párost, így Kiss Norbi 100 százalékos mérleggel zárta a vasárnapot, a kvalifikáció után mindkét futamot megnyerve, ezzel egy jókora szépségtapaszt ráragasztva a turbócső-probléma miatt katasztrófába fulladt szombati napra, amikor vezető helyről kellett feladnia az első versenyt, ezzel elesve egy győzelemtől.

dsc_9683.jpg

Ez egy jó hétvége volt, és most is látszott, hogy erősek vagyunk a Hungaroringen, de szerintem máshol is azok leszünk

– összegezte hétvégéjét Kiss a negyedik futam leintése után az MTI-nek nyilatkozva, miközben kiemelte, hogy szerinte a bajnokságban jelenleg is vezető Lenz lesz a legnagyobb ellenfele a szezon folyamán.„Ha azt nézzük, hogy a Révész Racing egy új csapat, és a tavalyi, csonka idény miatt ez mindössze a harmadik közös versenyhétvégénk volt, akkor azt hiszem, kijelenthetjük, hogy jól állunk.”

A kamion Európa-bajnokság idei szezonja öt hét múlva folytatódik a Nürburgring. A Hungaroring tájékoztatása szerint a két nap folyamán összesen 10 ezren látogattak ki a szezonnyitó hétvégére, mely után Kiss a tabella harmadik helyén áll, mindössze 10 ponttal lemaradva Lenz mögött.

A harmadik futam végeredménye (11 kör, dobogósok):

  1. Kiss Norbert (MAN) 25:38.6 perc
  2. Sascha Lenz (német, MAN) 8.097 másodperc hátrány
  3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 12.830 mp. h.

A negyedik futam végeredménye (11 kör, dobogósok):

  1. Kiss Norbert (MAN) 26:11.4 perc
  2. Stephanie Halm (Iveco) 3.044 másodperc hátrány
  3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 3.300 mp h.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016592684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása