Dráma a Hungaroringen: Kiss az élről esett ki a kamion-Eb nyitányán
ETRC 2021: Hungaroring – Időmérő edzés, 1. futam

Két körig tartott Kiss Norbi versenye hazai pályán, pedig majdnem egy másodperccel gyűrte le a kamion Európa-bajnokság mezőnyét a délelőtti időmérő edzésen.

download_8.jpg

Magyarországon vette kezdetét a kamion Európa-bajnokság 2021-es szezonja – a Hungaroringen ráadásul másfél év után először rendezték versenyt nézőkkel. Volt is okuk az örömre a kilátogatóknak, mert a szombat délelőtti első időmérő edzésen Kiss Norbert közel egymásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót. A Révész Racing MAN-je mögött márkatársa, a német Sascha Lenz végzett, míg a harmadik helyre a hatszoros bajnok Jochen Hahn ért oda az Ivecóval.

Hiába azonban a biztató kezdés, az első futam mindössze két körig tartott a kétszeres Eb-győztes magyar pilóta számára. A harmadik kör elején hirtelen lassult le a célegyenesben, majd a pályán körbekocogva a bokszutcába vitte a 41-es rajtszámú MAN-t. Mint kiderült, Kiss vesztét a turbócső leesése okozta, emiatt a 15:50-kor rajtoló második futamnak is csak a sor végéről, a 15. rajtkockából vághat neki.

Drámáját követően Lenz aratott magabiztos győzelmet, Hahn és a freightlineres Adam Lacko lemaradása a második, illetve a harmadik helyen már tíz másodperc körül mozgott.

Kamion-Eb, 1. forduló, 1. futam (Hungaroring, 11 kör, a dobogósok):

  1. Sascha Lenz (német, MAN) 25:50.5 perc
  2. Jochen Hahn (német, Iveco) 9.917 másodperc hátrány
  3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 10.783 mp. h.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6116591956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása