F1: Ki akarsz menni a Magyar Nagydíjra? Erről tudnod kell!

Eltérő látogatási szabályok vonatkoznak majd a magyar és külföldi állampolgárokra a kamion-Eb, a Formula–1 és a túraautó-világkupa magyarországi hétvégéjén.

00120007_gde8285.jpg

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három magyarországi nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők negatív teszttel is beléphetnek – tudatta a Miniszterelnökség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

  • A kamion Európa-bajnokságot június 12-13-án,
  • Formula–1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között,
  • a túraautó-világkupa magyarországi futamait pedig augusztus 21-22-én rendezik meg.

A rendelet szerint az általános szabályoktól eltérően a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel bíró személy Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátóüzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek, aki 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki. Ezen kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Kivételt képeznek azok az országok, melyekkel kölcsönös megállapodást kötött a magyar kormány – a következő országokból védettségi igazolvánnyal is érkezhetnek nézők: Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország. A lista még bővülhet, így érdemes ellenőrizni a Konzuli Szolgálat weboldalát.

dsc_4641.jpg

A napokban a hungaroring.hu-n az F1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban a magyar állampolgárokra vonatkozó látogatási feltételeket is közzétette: ennek értelmében – a hétvégi kamion Európa-bajnoki fordulóval egyetemben védettségi igazolvánnyal vehetnek részt, ami a védettséget igazoló hivatalos applikációnak köszönhetően már elektronikus úton is lehetséges. 

Ezen felül az érintett személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására is kérhető. Weboldalán a mogyoródi pálya megjegyzi: 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát többek között személyazonosító igazolványával, útlevelével vagy diákigazolványával lehet igazolni. 

A jegyvásárlással és visszatérítéssel kapcsolatban ugyancsak a Hungaroring oldalán találhatóak részletek.

Fotó: Hungaroring Média

Forrás: MTI, Hungaroring

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916588326

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása