F2: Red Bull-juniorok az első sorban, a listavezető csak a negyedikben
Formula–2 2021: Baku – Szabadedzés, Időmérő edzés

Új pole pozíciós avatott az azerbajdzsáni időmérőn a Formula–2, míg a bajnokság éllovasa nem lehet maradéktalanul elégedett.

01_liam_lawson_hitech_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

Már a reggeli órákban is jól szerepelt a Hitech GP Azerbajdzsán utcáin, hiszen a szabadedzés Jüri Vips elsőségével zárult, a meglepően jól kezdő Ralph Boschung, valamint a Monacóban első győzelmét szerző Théo Pourchaire mögött. A 45 perces gyakorlás azonban nem zajlott problémamentesen, különböző incidensek által a virtuális biztonsági autóra, illetve a piros zászlóra is szükség volt.

A szűk és trükkös részekben bővelkedő bakui pálya első áldozata Szató Marino volt, aki a 15-ös kanyarban talált falat a Trident gépével, majd nem sokkal később Lirim Zendeli (MP Motorsport) térképezte fel közelebbről az egyik bukóteret. A körözést akkor kellett megszakítani, amikor Roy Nissany csapta falnak az autóját – a baleset következtében a DAMS nem is tudta időben helyreállítani a károkat, így az izraeli kihagyta a kvalifikációt.

Ennél ideálisabb keretek között, baleset nélkül rendezték az időmérőt, mely Liam Lawson első Formula–2-es pole-ját hozta, 138 ezredmásodperccel az új-zélandi észt csapattársát, Vipset. A két Red Bull-juniort az Alpine-nál pallérozódó, premás Oscar Piastri követte a harmadik helyen, Pourchaire és Dan Ticktum (Carlin) előtte, a bajnoki éllovas Csou Kuan-jü azonban csak nyolcadikként zárt az UNI-Virtuosival. A fordított rajtrácsos pole Robert Svarcmané lett, aki a tizedik helyen végzett.

si202106040260_news.jpg

A Prema orosz versenyzője így a szombati első sprintet kezdheti az élről, melyet 09:25-től rendeznek. A második sprintversenyt 15:40-től tartják; mindkettőt élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2021_baku_q.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd., Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916582398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása