F1: Ahogyan az várható volt, rangos kitüntetést ért a lángokba borult Grosjeanról készült fotó

Komoly elismerésben részesült a Motorsport Images fotósa a valóban emblematikus képért.

romain_ambulance-685_3.jpg

Számos emlékezetes pillanatot hozott a 2020-as F1-es idény, abban azonban nehéz vitatkozni, hogy a legmaradandóbb pillanat Romain Grosjean bahreini horrorja volt. Mint ismeretes, a Haas (immár csak egykori) francia versenyzője a Bahreini Nagydíj első körében azt követően vágódott a korlátba, hogy összeakadt Danyiil Kvjat AlphaTaurijával, majd nagyjából fél perc elteltével ő maga kászálódott ki a lángok közül.

Habár a járványügyi óvintézkedések miatt a média is szigorú korlátozások mellett, limitált létszámban végezheti munkáját, azért volt, aki megörökítse ez utóbbit – és lélegzetelállító felvételek kerültek elő a baleset kapcsán. A lángcsóvákból felbukkanó Grosjean készült képért aranyérem járt: a Motorsport Images fotósát, a Haas csapatának is fényképező Andy Hone-t Sportfotó-világdíjjal tüntették ki munkájáért.

Íme, a győztes mű:

„Teljes mértékben örülök, megtisztelő számomra, hogy nyertem. Hosszú és kemény volt az F1-es szezon, ezért nagyszerű, ha elismerik a munkádat” – nyilatkozta a Motorsport.com hasábjain, Andy Hone, aki a kép hátteréről is mesélt: „A verseny rajtjakor a 2-es kanyarnál fotóztak, és amint elhaladtak az autók, megfordultam, majd egy csattanásra, aztán egy hatalmas tűzgolyóra lettem figyelmes” – emlékezett vissza.

Azonnal odarohantam. Horrorisztikus jelenet volt, de sok ember arra támaszkodik, hogyan dokumentálod azt, ami történik

– tette hozzá.

Nyitókép: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216581570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása