Dobogón kezdte a szezont új pilótájával a Korda Racing

Elrajtolt a magyar ralikrossz-bajnokság, ahol dobogós eredménnyel kezdte az évet a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata: Benyó Máté harmadik lett a Kakucsringen.

kr_rx01-1_001.jpg

Múlt héten jelentették be, hogy Benyó Máté lesz a Korda Racing új versenyzője, a 19 éves ifjonc az érettségi vizsgákat követően a Kakucsringen folytatta a hetet, ahol a hazai ralikrossz-bajnokság nyitófordulóját rendezték meg. Már szombaton remekül teljesített Benyó: a csapat tájékoztatása szerint az első időmérőn nyert saját futamában, emellett a nap leggyorsabb körét is megfutotta. A vasárnapi elődöntőben második lett, majd a döntőben a harmadik helyen végzett – ott, ahonnan várhatta is a végső összecsapást.

„Ha a verseny előtt valaki felkínálta volna a harmadik helyet, szó nélkül elfogadom, sőt a döntőt is aláírtam volna!” – értékelte idei első hétvégéjét Benyó, amit a Nyirád Motorsport által felkészítette Škoda Fabia Supercarral futott, majd hozzátette, hogy már most nagyon komoly mezőny állt össze, ráadásul nemcsak gyors és rutinos pilótákkal, hanem friss Európa-bajnoki, világbajnoki technikával. – „A rajtokban sajnos vesztettünk a többiekkel szemben, ezen szeretnénk javítani, de a tempónk végig megvolt és a taktikánk is mindig működött.”

kr_rx01-1_027.jpg

A Mazda MX-5-kupa kétszeres országos bajnoka, a korábbi Swift Cup Europe-induló úgy fogalmazott, ezzel a helyezéssel tudta meghálálni ezt a bizalmat, amit csapata vetett belé, emellett pedig a Nyirád Motorsportnak és édesapjának is köszönetet. „Remélem, hogy sok közös sikert tudunk még elérni” – zárta gondolatait.

A Korda Racing emellett igen komoly létszámban képviseltette magát az utánpótlás-nevelésre átálló Hankook Racer Cup RX-ben, ám az ott futó ifjoncoknak komoly kihívásokkal kellett megbirkózniuk. Korda Zsófia autójában váltót, Várkonyi Bencéében pedig motort cseréltek, majd előbbi a második időmérő futam rajtjánál a pályára lesodródott, ami után a hátát fájlalta – megfigyelésre kórházba szállították, így vasárnap már nem ült vissza a Suzukiba. Bagaméri Bálint nyolcadik, Várkonyi Bence tizedik, Turán Lotti pedig nyolcadik lett.

kr_rx01-1_004.jpg

Fotó: Korda Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216528720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása